#1 14-06-2008 14:19:56

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

ARKC 6 - 2008 - Hezemans Indoor Karting Eindhoven

cpoint.jpg
Racewear en Kart Incentives

arkc.jpg
Het NK Indoor Karting voor Teams

Spanning en diversiteit

De kop geeft al aan dat we met spanning te maken kregen Bij Hezemans Indoor Karting in Eindhoven, waar we met de zesde race van de ARKC te gast waren.
Het maximum in Eindhoven, negentien teams aan de start met nog eens een aantal op de wachtlijst, geeft al aan dat Hezemans een gewilde baan is om te rijden. Meer dan terecht, want de karts zijn er optimaal en er is altijd veel spanning te noteren.

0002.jpg
Alle aandacht bij de briefing

Maar liefst vijf nieuwe teams stonden aan de start, en na de voor hen extra uitgebreide briefing konden we van start.
Strakke gezichten verraadden de emotionele toestand van veel rijders. Zo halverwege het seizoen worden de contouren in het kampioenschap zichtbaar en de rijders wilden hun posities in het klassement zo kort voor de zomerstop nog even verstevigen dan wel verbeteren.

De kwalificatie gaf meteen het beeld dat we het hele seizoen al mogen aanschouwen. Tactisch bezig zijn, tegenstander aftasten en toeslaan op het juiste moment. En dat is een aantal rijders gegeven. Zeker Kevin den Ouden van Karthelmen.nl-Mechanica die resoluut de pole pakte, voor Dynamicracing.nl Annemarie Borgers, ja weer zij, en Tech Blue-COR Racing Vincent Fresco.
Mechanica reed voor de gelegenheid met vijf rijders, de leider in de tussenstand had noodgedwongen de Mechanica Kids aan de samenstelling toegevoegd. Noodgedwongen a.g.v. overboeking van de race. Maar het zou de spanning ten goede komen.
Opvallend na de kwalificatie de prestatie van Stefan Engelgeer van Finntax Racing, de nieuwe naam van ZG team Trustcon. Een vijfde plaats op de grid, perfect.

0011.jpg
Topkwalificatie, P2, Dynamicracing.nl

Na de start waren het Karthelmen.nl en Dynamicracing.nl dat de toon zetten door bumper aan bumper licht weg te rijden bij de rest. De afstand zou nooit grote vormen aannemen, maar de eerste klap is een daalder waard toch?
Achter hen een immens gevecht tussen een team of tien, waarvan de rijders elkaar geen centimeter cadeau gaven. Constante wisseling van posities was het gevolg. Verrassend hierbij de oudgedienden OldBoys en het nieuwe team Van Grinsven Scooters. Op hun thuisbaan, maar toch, je moet het maar kunnen tussen het ARKC geweld.
De overige nieuwe teams troffen we wat verder naar achteren, maar ze bliezen hun partijtje lekker mee. Na afloop was er dan ook terecht lof voor Qurius 1 en 2, Team Frans van Erp Racing en DSV Racing.

0054.jpg
Concentratie bij JSM Racing

Zo gedurende de race moest Karthelmen.nl-Mechanica wat toegeven op TechBlue en Dynamic. De jonge Mechanica mannen Jorg, Joep en Pim haalden alles uit de kast, maar konden niet voorkomen dat ze buiten het podium dreigden te vallen. En dan, ja dan stapt de volgens velen beste Nederlandse indoor racer in de kart en veegt met iedereen en alle gereden tijden de vloer aan. Jorg Aldenhuijsen reed weer eens de sterren van de hemel en reed in de laatste heat iedereen naar huis.
Maar voordat hij in de kart stapte was er al het een en ander aan positiewisselingen geweest. TechBlue had de kop overgenomen met Dynamic strak in hun spoor.

0099.jpg
Alles zat erg dicht bij elkaar

Dynamic, dat ik voor de race abusievelijk niet als zwaargewichtteam had gehonoreerd, reed een strakke race. Zowel Annemarie Borgers als Erik van den Hoogen zijn topcoureurs en dat lieten ze zien. Want om zo strak in het spoor van de mannen van TechBlue te kunnen blijven heb je veel kwaliteit nodig. TechBlue is uitgebalanceerd met routinier Vincent Fresco en aanstormend talent Jeroen van As, en het team vecht niet voor niets met Karthelmen.nl om het kampioenschap.

Bijna onopgemerkt sloop AutoGarant Eindhoven naar de derde plaats in de race. Ronald de Min en zijn mannen maakten het iedereen zwaar op hun thuisbaan. Niet de lichtsten, maar wel zo ongeveer de snelsten. Hiermee aantonend dat Hezemans uitermate geschikt is voor de zwaarderen onder ons.

0046.jpg
Snelle doordraaier, genomen door Shadow Racing

Achter hen bleef die strijd tussen een groot aantal teams om die vijfde plek gaan. Supreme deed het weer uitstekend en nam het heft halverwege de race in handen en ging de strijd vol aan met OldBoys, Revolution, van Grinsven Scooters, JSM Racing, RMK Racing, team Uje en Team Racing.
Prachtig wat jullie op de mat legden. We genoten als WL en organisatie samen met de vele toeschouwers volop van jullie prestaties. Uitrem-acties waren volop te noteren, en tot de laatste minuten werd niet duidelijk wie vijfde zou worden.

Want dat werd wel duidelijk, voor de eerste vier plaatsen ging het tussen TechBlue, Dynamic, AutoGarant en Karthelmen.nl.
Uiteindelijk ging TechBlue zo hard dat ze een ronde pakten die niet meer werd prijs gegeven. Zodat er voor twee podiumplaatsen drie teams overbleven. AutoGarant zette Jackie Eckelboom in, in de hoop dat hij partij kon bieden aan de ontketende Jorg Aldenhuijsen. Maar ze zagen al snel in dat dat niet haalbaar was. Vervolgens opende Jorg de jacht op Dynamic en met twee seconden per ronde werd de achterstand snel ingelopen.

0057.jpg
Jeroen van As namens het winnende TechBlue COR Racing

En dan, als Jorg nog twee seconden achterstand heeft, met nog tien minuten te gaan, gebeurt dat wat we altijd hopen dat achterwege blijft.
Henk Manders, team Uje, rijdt tot dan met zijn zoon de sterren van de hemel. Hij is in volle strijd gewikkeld met JSM Racing om plaats negen, met in hun spoor Team Racing. Henk wil JSM op het rechte stuk naar boven inhalen, komt niet goed uit, verliest de controle over de kart, en gaat rechtdoor de boarding in. De race werd meteen geneutraliseerd en uiteindelijk niet meer opnieuw gestart, zodat de stand op dat moment in de race de eindstand zou worden.
Henk werd onder een hartverwarmend applaus van rijders en toeschouwers vervoerd naar het ziekenhuis, waar helaas  enkele botbreuken werden geconstateerd. Het applaus deed Henk en zijn familie erg goed. Het tekent hoe goed jullie met elkaar omgaan.

Al met al kwam er een plotseling einde aan een tot dan thriller van formaat.
De prijsuitreiking werd er een met mixed feelings, geluk en ongeluk liggen dicht bij elkaar in de sport.

Bij de acht zwaargewichten hadden we een foutje gemaakt, zoals vermeld. Dynamic.nl is normaal gesproken een lichtgewichtteam, maar door deze samenstelling een ZG.
Ze zouden dus in de prijsuitreiking een eerste plaats hebben behaald. Onze regels schrijven het ook zo voor, ondanks dat ik er eerlijk gezegd niet onverdeeld gelukkig mee ben. Maar regel is regel zoals Erik zei en daarin heeft hij gelijk. Na een week beraad zijn we er wel uit. Dynamic krijgt alsnog de punten die hen toe zouden zijn gekomen. De overige teams blijven wel de plaatsen en punten behouden.

0004.jpg
Vader en zoon Stienen, Qurius Motorsports 1

De zwaargewichtteams bliezen vol hun partijtje mee in de race. AutoGarant kwam het best uit de verf met een vierde plaats algemeen en eerste bij de ZG. Dynamic wordt ingevoegd zoals vermeld. Vervolgens toch wel een groot gat naar nummer twee bij de ZG. RMK Racing en Finntax Racing vochten een hartverwarmend duel uit om plaats tien algemeen. RMK wist dat net in hun voordeel te beslissen.
Toch mooi om die blije gezichten op het podium te zien; Zwaargewichten Roel en Marco de Jong, Kevin Schop, Stefan Engelgeer en Mark Janssen, namen de bekers onder luid applaus in ontvangst.
Achter hen nog een opvallende prestatie van Qurius Motorsports 1, vader en zoon Stienen die in hun eerste race zomaar de strijd aan gingen met FeJo Racing en achter hen de vijftiende plaats algemeen en vijfde plaats bij de ZG veiligstelden.

En zo kunnen we ons opmaken voor de laatste race voor de zomerstop: Outdoorrace Kartbaan Oldenzaal, 06 juli 2008.

Tot dan.

MEER FOTO'S OP WWW.DYNAMICRACING.NL

0123.jpg
Het podium Algemeen en ZG samen

De uitslag:

Pole: Karthelmen.nl-Mechanica
Snelste ronde: Karthelmen.nl-Mechanica 38,017 sec.

1.  TechBlue – COR Racing        30
2.  Dynamicracing.nl            26    ZG 1  30
3.  Karthelmen.nl – Mechanica                         24
4.  AutoGarant Eindhoven        21    ZG 1  30
5.  OldBoys                19
6.  Van Grinsven Scooters        17
7.  Supremeracing.nl            15
8.  Team Revolution            13
9.  JSM Racing            12
10. RMK Racing            11    ZG 2  26
11. Finntax Racing            10    ZG 3  23
12. Team Uje                                                                9
13. Shadow Racing Team          8
14. FeJo Racing              7    ZG 4  21
15. Qurius Motorsports 1          6    ZG 5  19
16. Team Racing              5
17. DSV Racing              4
18. Team Frans van Erp Racing                           3    ZG 6  17   
19. Qurius Motorsports 2          2    ZG 7  15

Laatst bewerkt door Casper (14-06-2008 19:22:35)


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices