#1 14-12-2008 12:34:25

NJIKV
Gebruikers
Geregistreerd: 14-12-2008
Posts: 5

NJIKV indoor kart competitie voor kinderen

Sinds Mei 2005 heeft de Nederlandse Jeugd Indoor Kart Vereniging zich op de kaart weten te zetten als de enige vereniging in Nederland die zich bezig houdt met de indoor kart sport voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar.

Tot en met dit seizoen bestonden onze activiteiten voornamelijk uit het organiseren van trainingen in Middelburg en Zoetermeer alsmede het organiseren van een aantal wedstrijden in teamverband voor de leden.  Zoetermeer heeft ondertussen plaats gemaakt voor Poeldijk dus de trainingen vinden thans enkel plaats op de locaties in Middelburg en Poeldijk.

Om vanaf 2009 een uitdagende competitie neer te zetten en om onze talentjes ook door te kunnen laten stromen naar de grotere klassen heeft het bestuur van de NJIKV een samenwerking aan gegaan met Casper Reinders.  Voor diegenen die niet weten wie dit is ; Casper is de eigenaar van Cpoint  Racewear en de grote organisator achter de in Nederland gerenommeerde kart competities  van het IKK , MKS en ARKC.

Omdat de gesprekken met Casper pas laat dit jaar op gang kwamen en de agenda voor de verschillende competities reeds gemaakt waren is het ons niet gelukt om direct al de combinatie te gaan maken.  In 2009 zal de NJIKV onder de vlag en met behulp van Casper Reinders nog een eigen competitie neer gaan zetten met een wedstrijdleider van de NJIKV. Deze competitie zal bestaan uit maximaal 8 wedstrijden welke worden afgewerkt in een programma welke minimaal twee buiten banen zal aandoen en de thuisbanen van Middelburg en Poeldijk.   Vanaf 2010 willen we de competitie gaan integreren met de bestaande competities.

Er zijn nog gesprekken gaande maar naar alle waarschijnlijkheid zal de competitie in 2009 worden afgewerkt in een mix van individueel  (onder een aangepast reglement van de IKK) en teamverband (onder een aangepast reglement van de MKS). De competitie wordt toegankelijk voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar met een minimale lengte van 135 cm. Voor iedereen die in 2008 reeds lid is of reeds eerder lid is geweest van de NJIKV geldt een dispensatieregeling.

Om mee te doen aan deze competitie is een lidmaatschap van de NJIKV noodzakelijk en de kosten hiervoor zijn 75 Euro per jaar.  Voor dit bedrag kan je tevens tegen een aantrekkelijk tarief deelnemen aan de trainingen in Poeldijk en Middelburg en krijg je aantrekkelijke kortingen op de aanschaf van racekleding , helmen en andere zaken. Daarnaast zal de vereniging nog proberen om op de thuisbanen zelf ook interne activiteiten te organiseren.

De kosten voor de competitie zelf zijn nog niet definitief bekend maar die zullen voor de individuele races ( 5 minuten kwalificatie en 3 x 20 minuten race) tussen de 65 en 75 Euro bedragen en voor de teamraces ( 5 minuten kwalificatie en 2 uur race) tussen de 130 en 150 Euro.  Een team dient uit twee personen te bestaan.

Is je interesse gewekt en wil je inschrijven als lid van de NJIKV en/of deelnemen aan de competitie stuur dan een mail naar info@njikv.nl.

Offline

Forum footer

© Copyright 2018. Powered by Qbixx | Webservices

smash