#1 08-04-2009 23:04:15

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag NCC race 4 outdoor Oldenzaal 05-04-09

Verslag Race Division 2 Oldenzaal 5 april 2009

Door Chris Themen

Nadat de ARKC coureurs een regenachtige ochtend hadden volgemaakt, was het op zondagmiddag de beurt aan de jongens en meisjes van de NCC. Er werd gereden in de first en second division door de NJIKV kids aangevuld met een paar plaatselijke coryfeeën. Voor de second division hadden zich negen rijders aangemeld waarvan er een aantal al wat trainingsrondjes gedraaid hadden op het circuit van Oldenzaal. Al tijdens de kwalificatie bleek dat er behoorlijke onderlinge verschillen (mede veroorzaakt door wat snelheidsverschillen in de karts) waren. Tycho van Loon klokte tijden waaraan eigenlijk niemand kon tippen. De enige die wat in de buurt kon blijven was Kees van der Wal. In de laatste kwalificatieronde wist Bas Themen zich nog omhoog te werken van 5 naar 3.

Dit waren dan ook de eerste posities voor de start van de eerste manche. Via een staande start ging het veld van start waarbij Tycho van Loon in eerste bocht een wat wijde lijn aanhield. Hierdoor kreeg Bas Themen de mogelijkheid de tweede plek te veroveren op Kees van der Wal. Net als in de kwalificatie was Tijcho het hele veld te snel af. Zijn rondetijden lager ongeveer een halve seconde onder die van de rest en binnen een paar ronden had hij dan ook al een comfortabele voorsprong opgebouwd. Achter Tycho werd er strijd geleverd om de tweede plek tussen Bas Themen en Kees van der Wal. Een meter of 10 daarachter leverden Tim Bultman en Yannick Diaz Murillo strijd. Tussen deze eerste vijf en de rest van het veld ontstond al snel een gat. Cas Beije had daarbij achterin de pech dat hij al in de eerste ronde spinde en dus van ver moest komen.

Naarmate de race vorderde reden Tim en Yannick langzaam toe naar het duo op de 2e/3e plek. Het was duidelijk dat Bas Themen (die vooraan dit groepje reed) naar het einde van de race moeite had het tempo hoog te houden. Kees kwam er een aantal keren naast, maar zat dan net niet op de goede lijn om er voorbij te kunnen. Tot in de laatste ronde verdedigde Bas zijn tweede positie met verve. In de voorlaatste bocht (Tycho was toen al als winnaar over de finish) zette Kees zijn kart naast die van Bas, maar met het opkomen van het rechte stuk werd hij hierbij op de curbstones gedwongen. Hierdoor verloor hij snelheid, met als gevolg dat Tim en Yannick hem konden passeren. Pech voor Kees, maar er waren natuurlijk nog twee manches te gaan.

Vanwege zijn overwinning in de 1e manche startte Tycho vanaf de eerste positie, maar al snel bleek dat hij aanzienlijk minder snel was dan in de eerste manche. Het hele veld kleefde als kauwgum aan zijn kart gedurende de eerste twee ronden. Halverwege de tweede ronde zag Bas kans om Tycho te passeren in het middengedeelte van het circuit. Vervolgens probeerde ook Kees zich langs Tycho te wurmen. Dit lukte, maar daarbij raakten ze elkaar. Tycho kwam buiten de baan en werd door het hele veld voorbij gereden, maar ook Kees verloor een aantal plaatsen. Ondertussen benutte Bas de ruimte die hij had om het tempo flink op te schroeven en hij liep hiermee in rap tempo uit op de rest van het veld. Inmiddels had Yannick plek twee weten te veroveren. Achter hem onstond echter al snel een treintje met rijders die allemaal hun zinnen hadden gezet op die positie. Met hardnekkig verdedigen lukte het Yannick om in de resterende 15 minuten de hevig aandringende meute achter zich te houden. Uitslag 1 Bas Themen, 2 Yannick Diaz Murillo, 3 Costiaan-Maarten Tilman en 4 Kees van der Wal.

In de de laatste manche was er dit keer niemand die duidelijk sneller was dan de rest. Vanaf de start  was er een lang lint van rijders dat achter polesitter Bas Themen rondjes draaide. Bas had de grootste moeite om de aanvallen op zijn eerste plek af te slaan. Maar ook in het rijtje achtervolgers werd er geprobeerd van positie te wisselen. Vanwege de strubbelingen die dit gaf viel er af en toe een gaatje, maar dat werd binnen een paar ronden weer dicht gereden. Ondanks al dit geweld wist Bas tot aan de laatste bocht de deur dicht te houden. In een poging de overwinning toch nog naar zich toe trekken zette Yannick hier een laatste heldhaftige inhaalmanoeuvre in. Hierdoor raakte hij echter naast de baan en werd vervolgens gepasseerd door Tim Bultman, Kevin Bosman en Tycho van Loon.
Na een middag karten met schitterend weer, op een fraai gelegen en snelle buitenbaan, kon uiteindelijk het volgende podium genoteerd worden:

1    Bas Themen
2    Tim Bultman
3    Yannick Diaz Murillo

Op naar Antwerpen!

Laatst bewerkt door Casper (08-04-2009 23:04:38)


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices