#1 27-05-2008 13:33:40

Kevin den Ouden
Gebruikers
Geregistreerd: 01-05-2008
Posts: 231

Finale Decibel KartCup - Hezemans IndoorKarting - Eindhoven.

Radio Decibel en Hezemans IndoorKarting hadden weer is voor een zeer aantrekkelijk evenement gezorgd. Daarbij kwamen nog enkele andere sponsoren bij zoals Karthelmen.nl, C-point Racewear en ArniCars De opzet was zeer simpel. Twee heats inboeken in 1 van de 4 voorrondes en de snelste 10 van de dag gingen door naar de finale.

In de finale zouden dus 40 man strijden om de hoofdprijs Rijden met Mike Hezemans tijdens het Pole Position Evenement in de binnenstad van Eindhoven Een zeer leuke prijs wat daarom ook vele bezoekers trok tijdens de kwalificatie rondes.

Naast de hoofdprijs waren er ook nog andere prijzen die uiteindelijk verdeeld zouden gaan worden. Zoals Ferrari rijden, een PSV-Shirt, Iedere voorronden werd er een prachtige C-point Racewear overall verloot onder de deelnemers en als klap op de vuurpijl had Karthelmen.nl ook nog is een karthelm ter beschikking gesteld. Deze helm zou worden verloot onder de 40 finalisten.

0001.jpg
De rijders briefing en loting voor heatnummer + kart

Tijdens de voorrondes was al gebleken dat alle coureurs die in de finalen zouden zitten ZÉÉR dicht bij elkaar zouden zitten. Oude bekenden werden hier gezien en natuurlijk ook rijders uit verschillende kampioenschappen, zowel indoor als outdoorrijders smile...

Heat 1:
Hierin reed de snelste dame van Nederland zij mocht de spits afbijten. In deze heat zat ook Mark Retera, deze man had de allerlaatste voorronde gewonnen en Erwin van Tilburg ( ook een voorronde winnaar ) het was dus kijken wat deze snelle coureurs gingen doen.
De snelste tijd in deze heat werd gereden door Mark Retera een 39.160 Wat uiteindelijk een zeer strakke tijd zou worden. Annemarie Borgers werd tweeede in de heat met ongeveer dezelfde tijd.

0010.jpg
Annemarie Borgers door naar de laatste 15 in de finale heat

Heat 2:
Hierin zat een andere winnaar van de tweede voorronde Kevin den Ouden. Hij wist wat hem te doen stond want 39.160 was op dat moment de snelste tijd. In deze heat reden ook Marcel Kerkhofs ( IKK Rijder ) en Joop van G, een zeer bekende voor degene die vaker bij Hezemans rijden. Joop wist iedereen te verbazen en reed in een koude kart de snelste tijd van de dag aan gort met 39.052. Kevin en Marcel zaten qua tijden dicht bij elkaar 39,191om 39.265.

Heat 3:
Ook in deze heat reed een winnaar van een voorronde, Jacky Eckelboom. Voor de oude garde van de ARKC en ook Individuele races (indoor) zeer bekend. Deze man rijd altijd hard. Neem daarbij ook nog is het nodige wedstrijd ervaring en hij gaat als een speer. Hij reedt maar liefst een tijd van 38.785!!!!!! Hier zou later niemand meer aankomen. Verder was deze heat afwachten voor de overige deelnemers welke tijden er werden gereden. Niels Joseph van Supreme Racing Team kwam als tweede over de lijn in de kwalificatie met een tijd van 39.224 dit is wederom een zeer strakke tijd.

Heat 4:
Deze heat zou de beslissing voor het hele veld gaan maken. Bas Kursten een goede coureur reed in deze heat en Jimmy van Team Uje.. Bas wist deze heat winnend af te sluiten met voor hem toch wel een teleurstellende tijd. 39,505 iedereen waaronder ook Bas dacht dat het wel harder kon maar helaas. Dit betekende dat Bas (gelukkig) wel in de finale heat van 15 man zat en dat is al een prestatie opzich!
0132.jpg
Bas Kursten een zeer goede rijder, helaas viel het kwartje vandaag niet goed

Na wat rekenwerk door de medewerkers van Hezemans kwamen we tot de conclusie dat Jacky Eckelboom vanaf pole position mocht vertrekken. Tweede in de start rij was Joop ( Ja, de bekende van Hezemans! ), op drie Mark Retera en op vier Kevin den Ouden.

Rond kwart voor 10 ging het dan allemaal gebeuren nadat alle karts opnieuw waren geloot gingen we voor een stilstaande start! In 1 woord GEWELDIG.... Met zijn alle bij Hezemans de eerste paar bochten overleven, want het gaat daar best wel stijl omhoog en de leuke kombocht waar op ons.
0140.jpg
0143.jpg
Ready...... Set...... GOOOO!!!!!...

Lichten op Groen en GASSEN.. Jacky komt moeilijk weg en Mark en Kevin sluiten recht op zijn bumper aan.. Als 1 lange trein rijden hun over de baan, Joop verloor enkele plaatsen omdat hij aan de buitenkant bleef zitten. Bij zo'n start komt toch wel wat wedstrijd ervaring bij-kijken. Na drie bochten reed Kevin den Ouden al weg van de rest en lag dus op kop, Dit zou hij gedurende de wedstrijd niet meer afgeven en pakt in deze finale heat ook nog is het nieuwe jaarrecord met 38.422.. smile.. Achter hem was het wel heel spannend. Jacky kon maar moeilijk los komen van Mark Retera en achter hun kwam Marcel Kerkhofs heeeeeeel hard aanrijden!

Goede maten dat het zijn Jacky en Mark trokken ze elkaar op in de wedstrijd en Jacky kwam als gelukkige tweede over de finish Mark als derde en Marcel helaas als vierde, maar wat kwam hij hard aangereden vanaf p6!

Annemarie Borgers van DynamicRacing reed ook twee plaatsen goed van p8 naar p6. Als ik goed naar haar had geluistert werd ze even aangetikt anders was ze bij de kopgroep gebleven! Dit tekent toch maar weer hoe snel een vrouw kan zijn, mannen opgelet!
0038.jpg
Kevin den Ouden, Winnaar Decibel KartCup 2008

Bas Kursten wist zich ook knap vanaf p13 naar p9 te rijden. Ronald de Min en Kjell Arts hadden wat minder geluk, in het begin hard naar voren en daarna een klein foutje en je ligt eraf tussen dit veld waar de kart toch wel heel erg dicht bij elkaar zaten!..

Er kwam al snel weer een einde aan dit leuke evenement van Radio Decibel. Kijk allemaal op http://www.dynamicracing.nl voor de foto's van de finale. Luister op www.decibel.nl naar het interview van de finale!

0189.jpg
Het Podium....:)!

De hoofdprijs gaat naar Kevin den Ouden, meerijden in een Lamborghini Gallardo samen met Mike Hezemans tijdens het Pole Position Evenement in de Binnenstad van Eindhoven.
De overige prijzen gingen naar: Jacky Eckelboom, Mark Retera, Marcel Kerkhofs..

De Karthelm wat ter beschikking werd gesteld door Karthelmen.nl ging naar Erik G

Hezemans IndoorKarting had voor de overige rijders die net buiten de grote prijzen vielen leuke USB opslagdisks te verdelen, bovendien kreeg iedere deelnemer ook nog is een leuk Radio Decibel shirt smile!

Al met al een TOP georganiseerd evenement op een TOP lokatie waar de karts ook nog is TOP waren!....
Namens Radio Decibel en Hezemans IndoorKarting: Iedereen BEDANKT voor deze mooie avond en graag tot ziens bij Hezemans IndoorKarting

Het interview van deze avond is via deze link te beluisteren smile http://www.radio-decibel.nl/eindhoven/d … finale.mp3


Met karten een fantastische toekomst tegemoet.

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices