#1 03-06-2008 20:13:44

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

IKK 5 - 2008 - Hezemans Eindhoven

cpoint.jpg
Karting Events

ikk.jpg
Individueel Kart Kampioenschap (IKK)


Verslag IKK race 5 Hezemans Eindhoven

Afgelopen dinsdag waren we te gast op een van de mooiste kartbanen van Nederland, Hezemans Indoor Karting in Eindhoven.

Volle bak, 17 rijders, helaas konden we vier rijders niet plaatsen. Dat tekent wel het animo voor de IKK. Het is een klasse met uitstraling, hoog niveau en strijd van de eerste tot de laatste seconde. Wat misschien nog wel het meest opvalt is de erg relaxte en collegiale sfeer die de rijders van de IKK creëren.

Nadat de loting was verricht en bekend was gemaakt konden we ons met ons allen opmaken voor weer een bijzondere race. Want dat zou het worden.

0059.jpg
Erg snel, ZG Marcel Kerkhofs

De karts waren perfect en stonden vol smart op de rijders te wachten.
De kwalificatie toonde eens te meer het potentieel van de IKK rijders en rijdsters, want weer werd de pole door een andere rijder opgeëist. Door een rijdster in dit geval, want Annemarie Borgers was alle mannen te snel af. Kampioenskandidaten Kevin den Ouden en Jeroen van As volgden Annemarie binnen een tiende en lieten weer even hun klasse zien. Op P4 zwaargewicht Marcel Kerkhofs, die werd gevolgd door Paul Bax, zodat we twee zwaargewichten bij de eerste vier hadden.

We werken indoor altijd met een rollende start, en ook nu was het weer een prachtig gezicht, dat veelkleurig lint van 18 rijders dat volgas op de eerste bocht afdendert. Annemarie reed de sterren van de hemel, maar kon niet voorkomen dat Kevin en Jeroen bij kwamen en aandrongen. Blokken kan ze, en ze hield het lang, heeeeel lang vol. Annemarie en Kevin kennen de baan als hun broekzak, en dat was te merken. Kevin is echter tactisch enorm sterk geworden. Hij pakte Annemarie met een prachtige actie. Doordat Annemarie de rest achter zich wist te houden kon Kevin wegrijden en zijn overwinning kwam niet in gevaar. Maar, Annemarie hield het vol op P2 en dat was een prestatie van formaat. Want Jeroen Volg-As is snel, erg snel. Marcel Kerkhofs en Paul Bax kregen het niet alleen onderling maar ook met de achtervolgers aan de stok, waarvan Niels Mutser en Edgar Wurster de voorsten waren. Er reed gewoon een groep van een man of tien onderling strijdend tot de laatste meter. Pim Speelman was de man van de heat. Hij zag liggend op P5 het linker voorwiel een stuk voor de kart uitrollen. En we weten dat dat niet de bedoeling is. Als laatste kon hij na de wissel weer aansluiten, maar vocht zich terug naar P8 en dat is knap.

0002.jpg
Annemarie Borgers, ouderswets knallend

Na een korte pauze was het de beurt aan heat 2. Allemaal een andere gelote kart, dus geen zekerheid over de uitslag. En de race was zo mogelijk nog spannender. Behalve om P1, want Kevin liet er geen gras over groeien en reed onbedreigd naar de finish.
Maar achter hem gebeurde het. Kijk, Annemarie werd bijgehaald door ongeveer 10 rijders. Maar zoals gezegd ze kan een partijtje blokken. Geleerd in dat sterke Dynamic Raceteam, door veel te trainen met blok-meester Erik van den Hoogen. We gingen er van uit dat Annemarie vanzelf gepakt zou worden door Jeroen van As die de hele heat op haar bumper zat en links en recht probeerde in te halen. Niets was minder waar. Annemarie hield het gewoon. Jeroen moest op zijn beurt weer uitkijken voor Edgar Wurster, want deze ZG had zijn zinnen gezet op de overwinning bij de ZG. Verrassend ook nu weer ZG Paul Bax in de voorste gelederen op zijn thuisbaan. Top prestatie Paul. Achter hen nog twee zwaargewichten, Roel de Jong en Kai Wagenaar Hummelinck die sterk vanuit de achterhoede naar voren waren gevochten.
Pascal Meijer begon zichtbaar last te krijgen van zijn enkel, die nog niet helemaal in orde is na het scheuren van de enkelbanden.
Niels Mutser reed weer sterk naar P9. Hij had moeite met Bas Kursten en Pim Speelman, maar hield stand.
Achter hen de steeds sterker rijdende Mark van den Anker, die op zijn beurt in de clinch was met Ivo van Strien, Rene Wegman en Erick Schmidt.
Erick reed voor het eerst mee, en het moet gezegd hij heeft talent, reed gewoon lekker met de rest mee. Als hij gewend is aan het IKK geweld zullen we hem zeker naar voren zien rijden.
Tom Runderkamp en Marcel Kerkhofs sloten de rijen. Marcel viel uit nadat hij in een oranjelamp situatie er uit was gebeukt. Niet opzettelijk, maar wel helaas.

0011.jpg
Paul Bax, erg snelle zwaargewicht, P2

Dan race drie. Kon het nog spannender? Ja is het antwoord. Weer niet om P1, want ook niet reed Kevin weg, maar wel om alle andere plaatsen.
Annemarie begon weer sterk blokkend, maar nu waren het Jeroen en Edgar die er voorbij wisten te komen. Pas op het eind van de race, maar het lukte hen via twee mooie acties. Hulde. Een homogene groep, aangevoerd door Jeroen, Edgar en Annemarie, waarbij Niels Mutser, Marcel Kerkhofs en Pim Speelman aansloten. Niels reed een sterke race. Maar hij liet zich in de allerlaatste bocht geweldig aftroeven door Marcel en Pim die allebei binnendoor kwamen. Een actie die we zelden hebben gezien. Fair and Square. Ze hadden het er na afloop nog lang over.
Eric Schmidt reed mooi op P9, een prachtprestatie in zijn eerste race, gevolgd door Roel de Jong. Roel hoefde als ZG alleen maar op Edgar, Paul en Marcel te letten. Hij zag echter halverwege in dat hij die eerste drie niet meer kon bedreigen, zodat hij niet verder dan vier bij de ZG zou komen.
Ivo van Strien en Bas Kursten vlogen elkaar figuurlijk in de haren, strijd tot de laatste meter, in het voordeel beslist door een glunderende Ivo.
Kai reed een mindere heat en eindigde net voor Mark, Rene, Tom en Pascal, die uitviel vanwege te veel pijn aan de enkel.

Bij de zwaargewichten was de strijd geweldig spannend. In punten zaten de jongens zo dicht bij elkaar. Zeker vijf man hadden uitzicht op de overwinning. De overwinning ging naar Edgar Wurster. Hij was erg sterk vandaag. P2 ging verrassend naar runner up Paul Bax en P3 naar Marcel Kerkhofs, ondanks zijn pech in een heat!!
Twee rijders hadden evenveel punten en de snelste tijd tot op de duizendste gelijk Kai en Roel. Hoezo close racing? Het voordeel van de tweede snelste tijd ging naar Kai die de laatste plek op het ZG podium in zou nemen.

0038.jpg
Kevin den Ouden, vandaag niet bij te houden, verdiend winnaar

Bij de huldiging waren de twee flessen Champagne niet verrassend voor strijder Paul Bax en snelle nieuweling Erick Schmidt.

We hadden van de eerste tot de laatste seconde genoten van de IKK-ers en kijken nu al weer uit naar de volgende race die op dinsdag 10 juni zal worden verreden bij Kartplaza in Nijverdal. Ook daar volle bak, 19 rijders aan de start.

Tot dan.

0012.jpg
Podium ZG Paul Bax – Edgar Wurster – Marcel Kerkhofs

0019.jpg
Podium Totaal

De uitslag:

Pole:    Annemarie Borgers
Snelste ronde: Kevin den Ouden

1.  Kevin den Ouden            31
2 . Annemarie Borgers                             26
3.  Jeroen van As            23
4.  Edgar Wurster            21        ZG 1    30
5.  Paul Bax                19        ZG 2    26
6.  Niels Mutser            17
7.  Pim Speelman            15       
8.  Marcel Kerkhofs            13        ZG 3    23
9.  Kai Wagenaar Hummelinck                         12                          ZG 4    21
10. Roel de Jong            11        ZG 5    19
11. Bas Kursten            10        ZG 6    17
12. Pascal Meijer              9
13. Erick Schmidt              8
14. Ivo van Strien              7
15. Rene Wegman              6        ZG 7    15
16. Mark van den Anker                               5        ZG 7    13
17. Tom Runderkamp              4        ZG 8    12


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 04-06-2008 12:10:07

Kevin den Ouden
Gebruikers
Geregistreerd: 01-05-2008
Posts: 231

Re: IKK 5 - 2008 - Hezemans Eindhoven

Pff.. wat een wedstrijd. Had even een inschattings foutje gemaakt tijdens de kwalificatie en Annemarie kwam er gelijk onderdoor.. De karts lagen gewoon super dicht bij elkaar en dat beloofd nog wat voor komende zondag ( 8 juni ) met de ARKC!

Inmiddels heb ik begrepen van de monteurs bij Hezemans IndoorKarting, dat alle karts binnen 0,4 seconden zitten. Dit is getest door één en dezelfde persoon!

We kijken ernaar uit! smile


Met karten een fantastische toekomst tegemoet.

Offline

#3 05-06-2008 15:48:36

Pim Speelman
Gebruikers
Van: Groningen
Geregistreerd: 22-05-2008
Posts: 35

Re: IKK 5 - 2008 - Hezemans Eindhoven

Hey,

De karts zijn daar super gelijkwaardig, het was dan ook een super spannende wedstijd!
ik verheug me ook al op de ARKC die daar gaat komen, helemaal nu de karts nog dichter bij elkaar liggen.
ik ben er van overtuigd dat ook deze wedstrijd spannend word.

groettjes pim


"Racing is in my blood" 
   Senna is the best ! ! !

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices