#1 06-12-2010 22:02:35

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag NCC, IKK en MKS races IKM Middelburg 27/28-11-10

cpoint.jpg

ikk.jpg

mks.jpg

njikv.jpg

www.arkc.nl
www.njikv.nl

Verslag NCC, IKK en MKS races IKM Middelburg 27/28-11-10

Afgelopen weekeinde waren we met drie kampioenschappen te gast bij Indoor Karting Middelburg. Zoals in de aankondiging al te lezen was namen we een voorschot op wat volgend jaar de indeling van onze races zal zijn: In één weekeinde drie kampioenschappen, waardoor de races door heel veel mensen gevolgd worden. Goed voor onze rijders, want racen met veel publiek is en blijft toch mooi. We schatten dat er toch altijd tussen de 150 en 200 rijders, begeleiders en overige supporters aanwezig zijn geweest. Het was een testcase voor ons als organisatie, want de races moeten toch in goede banen worden geleid. We genoten enorm van deze entourage, waardoor wij extra gemotiveerd werden om samen met de deelnemers een mooi weekeinde neer te zetten.

De MKS werkte op de zaterdag in de ochtenduren haar vrije training af. Maar liefst 16 teams hadden ingeschreven voor deze seizoensfinale, waaronder drie nieuwe plaatselijke teams. De dames en heren van Loonbedrijf De Loof, Siers Racing en van Liere werden zoals gewoon in de MKS, op collegiale wijze binnen gehaald. Met name van Liere deed zich gelden door meteen toptijden te realiseren. Jos Boone kun je om een boodschap sturen, dat bleek.

In de loop van de ochtend kwamen de NCC en IKK rijders met aanhang binnendruppelen. De sfeer was goed, de spanning was te snijden. Bij de NCC KIDs races zou vandaag het kampioenschap beslist worden, terwijl ook bij de IKK de strijd om alle plaatsen nog open lag. Op zondag zou de MKS race plaats vinden, daar ging de strijd om de plaatsen vanaf twee.

NCC KIDs Races (vanaf 10 jaar)

De NCC was zoooo spannend. Vier rijders hadden nog uitzicht op de titel. Max de Bruijn was als koploper naar Middelburg gekomen. Tim Bultman, Maarten van der Laars en Kees van der Wal waren de overige drie kandidaten.
Vanaf de eerste meters ging het er vol op. Thuiscorifee Lorenzo Stolk pakte knap de pole net voor Ted Monfils en Dustin Timmermans.
In de races zou Lorenzo een aardig woordje meespreken. Sterker nog, de eerste twee won hij met redelijke overmacht. De drie kampioenskandidaten volgden hem knap. Ze letten daarbij begrijpelijkerwijs vooral op elkaar. Kees van der Wal was er niet helemaal bij die eerste race. Hij finishte als 14e en zag zijn kansen in rook opgaan. Ted, Maarten en Max vochten een stevig robbertje uit om de tweede plaats. Ze finishten in deze volgorde. Opvallend het goede rijden van Dustin Timmermans en de twee dames Anne Matthijssen en Angelina Weber, die elkaar duidelijk gevonden hadden. Anne op 7 en Angelina op 8.

Zoals gezegd was race twee ook voor Lorenzo. Hij leek op de dagoverwinning af te stevenen. Ted racete weer naar twee met in zijn kielzog Maarten. Een klap voor Max, want hij kwam niet verder dan zes en moest Tim Bultman en Kees van der Wal voor laten gaan. Kees pakte zijn laatste strohalm en reed sterk vanaf veertien naar vijf. Angelina reed haar beste race van het seizoen en wist de kop in het vizier te houden en te finishen op 7, nu voor Dustin. Kane den Otter, Mark van der Kooij, Giovanno van den Broek en Jesse Smeets vochten een stevig robbertje uit. De WL moest goed opletten, maar de jongens reden strak en fair. De laatste plaatsen waren nu voor Mazeyar Rezaei, Sergi van Ravenswaaij, Anne Matthijsen en Robin Rooijakkers. Robin had het als kleinste van de groep zwaar gehad. Tranen welden op. Een gesprekje met ons en opa monterden hem weer op.

Race drie zou de beslissing brengen. Tim Bultman kreeg via zijn goede presteren in de races 1 en 2 ineens de titel in het zicht. Hij wist wat hem te doen stond en ging er voor. Maar ja, er zijn nog een paar toppers, waaronder Ted Monfils, Maarten van der Laars, Lorenzo Stolk en Max de Bruijn. Ted en Lorenzo gingen voor de dagoverwinning, de anderen voor de titel 2010. En zo ontspon zich op twee fronten een strijd met thrillerachtige vormen in die laatste race.
Ted snoepte in de eindfase de overwinning af van Tim. Het deerde Tim niet, hij ging voor de titel en moest afwachten wat Max zou doen. Deze had zijn handen meer dan vol aan Maarten en Lorenzo en kwam er niet voorbij. Een vijfde plaats werd zijn deel. Lorenzo reed naar vier achter Maarten. En zo kon het zijn dat Ted verrassend de dagoverwinning pakte, met een punt voorsprong op Lorenzo, met op drie Maarten. De ouders Monfils sprongen beheerst een metertje of wat in de lucht. Trots is hier het juiste woord.

En dan de titel. Er werd driftig gerekend. Er was namelijk een schrapresultaat te noteren. En dan blijkt dat Tim Bultman de titel pakt met een puntje voorsprong op Max en vier op Maarten. Een prachtig podium, met een dolgelukkige Tim als kampioen NCC 2010 en een licht teleurgestelde Max en Maarten op resp. 2 en 3. Licht teleurgesteld, maar o zo sportief. Jongens jullie kunnen trots zijn op juliie prestaties. Tim, namens de voltallige organisatie: Van harte gefeliciteerd met je kampioenschap NCC 2010.

Zouden we haast de overige rijders vergeten. Iedereen reed er even hard voor. Mooi om te zien dat de beide dames Angelina en Anne via een negende en elfde plaats naar een respectievelijke zevende en elfde plaats in de eindstand vlogen. Top hoor. Temeer omdat ze in de omgeving van sterke rijders als Kees van der Wal, Kane den Otter, Giovanno van den Broek en Mark van der Kooij wisten te blijven.
De laatste plaatsen waren voor rookies Jesse Smeets, Mazeyar Rezaei, Rodin Rooijakkers en Sergi van Ravenswaaij. Last but not least is hier de juiste term. Want de jongens reden erg sterk. Alleen het racen in een groep moeten ze nog leren, maar dat komt onherroepelijk.

IKK

De IKK  was zo mogelijk nog spannender.

First Division

Kevin den Ouden ging als koploper de laatste race in. Hij zou aan een vijfde/zesde plaats genoeg hebben om zich kampioen te mogen noemen. Achter hem waren het Paul Broekmeulen, Mathijs van Brummen en Sebastiaan Circkens die in deze volgorde op de loer lagen. Wie zou zich Nederlands Kampioen Indoor Racing Individueel 2010 mogen gaan noemen?

Mathijs van Brummen had slechts een punt achterstand op Paul. Om tweede te worden en nog aanspraken te kunnen maken op de titel wist hij wat hem te doen stond. Winnen. En dat zou deze kleine grote man gaan doen. Onverstoorbaar zette IJsthijs zijn kart op pole, net voor Circkens en den Ouden. Broekmeulen had het minder getroffen. We vonden hem terug op de negende startplaats. Er werd een driftige intimidatiestrijd gevoerd. De zenuwen gierden met name de begeleiders door de keel.

Bij de start vond een incident plaats dat de toon voor de rest van de dag zou zetten. Sebas liet een gat vallen naar Thijs die daardoor ongehinderd meteen een voorsprong kon nemen. De rest van de rijders nam dit niet in dank af en maakte dat na afloop aardig duidelijk. Afijn, Sebas trok het boetekleed aan en bekende spijt. Doorgaan met racen dus. Want het deed uiteindelijk niets aan de prestatie vanThijs af. Hij was vandaag gewoon de beste. Simpel geconstateerd, niet zo eenvoudig gerealiseerd. Maar hij deed het wel. Drie mancheoverwinningen en daardoor de overwinning in Middelburg werden zijn deel. Daardoor schoof hij sowieso al op in het klassement, want Paul had zijn dag niet. Hij wist in de eerste race nog naar zeven te komen, maar in de tweede race zat het tegen en viel hij terug naar tien. Weg tweede plaats in het eindklassement. En Circkens die bij hem op de loer lag. De derde race zou tussen hen de beslissing gaan brengen. Laten we niet vergeten Kevin den Ouden in het plaatje te betrekken, want na twee races stond hij op P4 na de resultaten 2 en 5. Zwaarbevochten plaatsen, dat wel. Maar die Kevin heeft veel routine. Hij gooide dit volledig in de strijd en blufte daarmee een aantal rijders aardig af. Rijders die snellere rondetijden zetten, ook dat nog.
Broekmeulen wilde zich niet zomaar gewonnen geven aan Circkens en ging er in race drie nog een vol voor zitten. Hij sloot via een paar knappe inhaalacties aan bij den Ouden die op dat moment op P4 lag.
Ik zou bijna Ruben Boutens vergeten te vermelden. Sterke rijder die een enkele race meerijdt en daardoor niet voor de titel gaat. Onze WK-ganger van 2010. Verduiveld snel en dat toonde hij vandaag. Ruben eiste P2 voor zich op via de plaatsen 6,1,2. Ruben reed beheerst en liet de titelkandidaten hun eigen strijd uitvechten.
Zoals gezegd sloot Paul bij Kevin aan. De snellere Paul drong aan, Kevin week niet. Paul drong nog meer aan, Kevin week niet. Niet geheel verstandig, want hij wist wat er voor Paul op het spel stond en wist dat hij alles zou doen om er voorbij te komen. En Kevin ging niet opzij. Hij kreeg een beuk, waardoor beiden rondgingen en als 11e en 12e deze race uitkwamen (Paul liep bij deze actie tegen een straf op).
Meteen waren de speculaties naast de baan niet van de lucht. Het kamp van Mathijs juichte. Zou hij dan toch ook nog kampioen worden. Had Kevin met het niet willen wijken “in zijn eigen voet geschoten? En Paul? Was hij zijn derde plaats in de eindstand kwijt? Het leek er op.
Ons rekenschema moest er aan te pas komen. Het bleek dat Kevin op het nippertje toch nog IKK Kampioen 2010 was geworden met op twee en drie Mathijs van Brummen en Paul Broekmeulen.
Wat een strijd, wat een finish.

In het zwaargewichtklassement was de kampioen 2010 al bekend. Joop van Grinsven. Joop was dit jaar veruit de beste rijder boven 75 KG. Via zeven overwinningen nam hij de titel mee naar Brabant. De zevende overwinning boekte hij vandaag.
Niels Snoeck en Joey Palm waren vandaag niet veel minder en raceten naar de plaatsen twee en drie. Niels moest wel om uitzicht op P2 in de eindstand te houden. Hij deed wat van hem werd verwacht. Joey Palm, wisselend seizoen achter de rug, hervond zich in Middelburg, reed naar P3 en eindigde zodoende het kampioenschap als Vice-Kampioen ZG.

Second Division
De Second, voorportaal van de First is de kweekvijver van het talent. Een aantal rijders is gedurende het seizoen erg sterk naar voren gekomen. Onder hen Dennis Aendekerk en Jeroen van Dorp.
Samen maakten zij het vandaag de thuiscoryfeeën Robbie van Zetten en Annelien Boutens aardig moeilijk.
Hoewel, hier moet ik eigenlijk Robbie tussenuit laten. Want hij was vandaag eenzame klasse in deze competitie. Pole en de overwinning in de drie races werden zijn deel. Gewoon van start tot finish de drie races leiden. Niet gewoon, wel gepresteerd. Supersterk vandaag deze Zeeuw.
Dat hield in dat de overige rijders om de twee resterende podiumplaatsen kon gaan. Het waren de verrassend sterke Dennis, Jeroen van Dorp  (let op hen volgend jaar) en Annelien Boutens die onderling zouden strijden om de resterende podiumplaatsen.
Dennis liet er geen gras over groeien. Wat heeft hij zich in korte tijd ontwikkeld. De resultaten 3,2,6 waren voldoende om de beker voor de tweede plaats op te gaan halen, terwijl Jeroen van Dorp Annelien in de laatste race de derde podiumplaats afhandig maakte. Annelien was goed, sterk, zoals we een dame graag zien rijden. Het was net te weinig, maar ze hoort bij de top. En dat is een mooie constatering.

Bij de ZG ging de strijd in het kampioenschap tussen Johan Stienen en Jerfaas van Sijll. Ze hadden alleen oog voor elkaar. Dat uitte zich in een enkele verkeerde actie. Jerfaas was erg haastig om in de eerste race verloren plaatsen goed te maken, tikte en kreeg een penalty. Johan kon hier niet genoeg van profiteren. Het verloren terrein werd goed gemaakt. Jerfaas moest voor Johan eindigen en deed dat uiteindelijk ook. Ze werden twee en drie in de ZG, achter de vandaag sterkste ZG Hakan Yhtiyar. Hakan was niet bij te benen en reed via 6,6,5 algemeen naar de overwinning ZG.
De strijd tussen Johan en Jerfaas verliep alsof er een “Hitchcock scenario” op geschreven was. Zo spannend. De resultaten: Jerfaas 9,8,7 = 24 pnt; Johan 8,7,10 = 25 pnt. De derde race “nekte” Johan dus. Spanning? Jerfaas pakte de tweede plek en bleef daardoor Johan in de eindstand 1 punt voor. En dat na 12 races. Dat kun je toch niet bedenken?
Door zijn sterke overwinning was de derde plaats in het kampioenschap voor Hakan. En daarmee hebben we een mooi, heel mooi podium.

MKS

Op zondag was het tijd voor de hoofdact. De afsluitende race van de Master Kart Series, formula 1 of Indoor Karting.
Zoals in de aankondiging al opgemerkt was Racelijn.nl-Mechanica in Swalmen kampioen geworden, maar waren er nog zeker vier teams die zouden gaan strijden om de andere twee podiumplaatsen in het 2010 kampioenschap; IKM, Silverstone, Fencer.nl-KCR en RN-C000 Racing.

De MKS staat als kampioenschap in de picture bij diverse teams die tegen betaalbare tarieven op hoog niveau willen racen. De spanning is bij iedere race om te snijden en telkens komen weer andere teams naar voren om de podiums te beklimmen.
Zestien teams kwam vandaag aan de start, een prachtaantal. Als we een voorschot nemen op het komende seizoen 2011, waarin Euro Indoor Karting en De Uithof een team in zullen gaan zetten en o.a. Q-Tox-Antwerp Karting met een tweede team zal komen, kunnen we nu al niet wachten totdat we het startschot voor de eerste race kunnen geven. Maar ja, ook voor ons even geduld voordat het zover is.

In deze afsluitende race was het druk, druk, en gezellig. De stemming zat er heerlijk in. We waren benieuwd naar de prestaties van de teams en welke uiteindelijk op 18 december tijdens de huldiging bij de Uithof naast Racelijn.nl op het podium zullen staan.

Veersedam was aanwezig. En het zou ook niet zo zijn. Ze pakten weer de pole na drie mooie kwalificaties.
In de strijd om de tweede plaats was IKM mogelijk in het voordeel. Een thuisomgeving doet altijd wonderen. De tweede plaats op de startgrid werd hun deel, net voor Fencer.nl-KCR.
Fencer werd moreel gesteund door een delegatie van KCR onder aanvoering van Ton van der Hof. Mooi om te zien.
Verrassend stond het nieuwe team Loonbedrijf de Loof op 4, net voor Primera.

Vanaf de start was het VeersedamAuto dat er geen gras over liet groeien. De kop werd gepakt en eigenlijk niet meer uit handen gegeven. Wat een sterk duo vormen routinier Dave Adriaanse en talent Ruben Boutens. IKM kon samen met Fencer in de aanvangsperiode nog aardig bijbenen en kregen vanzelfsprekend steeds meer oog voor elkaar en voor de directe concurrentie. Want die strijd werd spannender naarmate de race vorderde. Een race waar de nodige pech te noteren viel.
Eerste pechteam was, hoe kan het ook bijna anders, RREM Racing. Na goed een uur racing was het gedaan. Pech zou Rene Melenhorst en Rene Wegman blijven achtervolgen.

Het voor mij meest opvallende team was deze race mogelijk Loonbedrijf de Loof. Vanaf het begin erg snel, strak sturend vanaf die vierde plaats na de Q3. Dit moet voor alle geïnteresseerde teams een aardige opsteker zijn. De motoren, het materiaal, de rijders, zijn zo aan elkaar gewaagd, dat je dit dus kunt krijgen; Nieuwe teams, outsiders die vooraan mee strijden.
Voor De Loof zou het noodlot later ook toeslaan, maar het visitekaartje was afgegeven.
Nog twee nieuwe teams deden het keurig. Siers en van Liere reden uiteindelijk naar 14 en 15. Goed om te zien dat Nick van Overveld weer present was. En hij kon het nog steeds. Het wisselen verliep niet even vlekkeloos, maar dat hoort bij het leerproces.

Daar vooraan werd de strijd om de podiumplaatsen heviger. En, verdorie, net toen IKM goed op koers  lag sloeg het noodlot toe. Pech en naar binnen. Driftig sleutelen en de baan weer op om toch die podiumplek veilig te stellen. En dat lukte nog ook. Uiteindelijk werd het team naar plaats acht geloodst en was daarmee de tweede plaats veilig.
Racelijn.nl kwam na een mindere start in het ritme. Het ritme waarmee ze kampioen waren geworden. De kart was weer goed afgesteld. En zo kon het zijn dat Jorg en Pim naar P2 raceten.
Ze werden op korte afstand gevolgd door RN-C1000 en Primera. Primera met de huurkart van van Grinsven deed het tot aan de laatste ronde in de race uitstekend. De teams vochten fair and square om het podium. En dan is er in de voorlaatste ronde die mooie inhaalactie van Ryan Born op Brian Kroon. Brian vecht nog terug, komt in de laatste meters nog bijna langszij, maar de derde plaats in de race was voor RN-C1000.
RN was hvervolgens afhankelijk van de prestatie van Silverstone Kart Team. Chris, Ralf en Tim gingen er voor. Ze wisten dat als ze niet te ver achter RN zouden eindigen plaats drie in het kampioenschap voor hen zou zijn. En ze reden bekeken, dat moet gezegd, naar plaats vijf. En daarmee was de buit binnen.
Als je de eindstand in de MKS 2010 ziet, realiseer je je meteen hoe close de teams waren.

Ritel, van Grinsven, IKM en MM Racing vochten hun eigen strijd uit in het laatste uur. Ze finishten in deze volgorde op 6 t/m 9. Ritel krijgt de CRG onder de knie. We kunnen volgend jaar veel van hen verwachten. Van Grinsven reed sterk en strak met een mooi resultaat als gevolg. MM Racing, kan beter. We hadden iets meer verwacht in de race na die prachtige vierde tijd in de vrije zaterdag training.

Q-Tox ging het met tegenslag kampende KCR vooraf. Ook Q-Tox schijnt het lek boven te hebben. Te laat in dit seizoen. Goede voorbode voor 2011.
IKM-Henries Place was het laatste team dat het hele jaar mee heeft gereden. Het zat niet mee vandaag. P 12 werd hun deel voor De Loof, Siers, van Liere en RREM.

Een heerlijke race kwam weer te vroeg tot een eind. De drie uren waren letterlijk voorbij gevlogen.

Tijdens de prijsuitreiking werd Rene Wegman tot Rijder van de Dag verkozen. Dat zegt genoeg over deze jongen en het hele team. Altijd lachen, geen gezeur, racen, niet zeiken is zijn en hun motto.

p.php?a=cWFxbyIyMyIqYHtlPz0yJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1291319181

De uitslag van MKS race 11 IKM:

1. IKM-Veersedam Racing     31    pole
2. Racelijn-Mechanica            26
3. RN-C1000 Racing              23
4. Primera Racing                  21
5. Silverstone                       19
6. Ritel                                  17 ex aequo met
6. Van Grinsven Scooters     17
8. IKM-Henries Place            13
9. MM Racing                        12
10. Q-Tox                             11
11. KCR-Fencer                    11 SR
12. IKM Racing                       9
13. Loonbedrijf de Loof         8
14. Siers Racing                     7
15. Van Liere                         6
16. RREM Racing                    5

Rijder van de dag: Rene Wegman, RREM Racing


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 07-12-2010 01:46:39

bvdlaars
Gebruikers
Geregistreerd: 15-10-2009
Posts: 38
Website

Re: Verslag NCC, IKK en MKS races IKM Middelburg 27/28-11-10

Casper,

Fijn dat je ook weer een verslag van de NCC gemaakt hebt. Zoals je weet doe ik dat ook, maar ik heb natuurlijk een nogal gekleurde en ook beperkte bril. Ik kijk bij het wedstrijdverloop naar mijn zoon en wat ik daarnaast waarneem is meegneomen. Ik weet dat jouw onnavolgbare schrijfstijl bij deze verslagen door velen, en in ieder geval door mij, heel erg gewaardeerd wordt.
Dank!
Gr.
Bob

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices