#1 16-06-2008 20:09:22

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

IKK 6 - 2008 - Kartplaza Nijverdal

cpoint.jpg
Racewear en Kart Incentives

ikk.jpg
Het NK Indoor Karting Individueel

Toprace IKK Kartplaza Nijverdal

Het is voor de meeste rijders een eindje rijden naar Nijverdal. Maar dan krijg je ook wat, daar bij Kartplaza. De enige indoorrace waar we met 270 cc’s kunnen stoeien. Een van de vier IKK avondraces in 2008 en dat geeft toch iets bijzonders. Dat de race vol geboekt was zal dan ook niemand verbazen.
Dat de meeste rijders dit Nederlands kampioenschap indoor individueel op waarde schatten bleek al uit de heats die vanaf de middag werden verreden. Kortom de rijders kwamen goed voorbereid aan de start.
De karts waren perfect geprepareerd, dus een goede race-avond lag in het verschiet daar bij gastheren Willem Corte en Mike Blom.

0006.jpg
Nieuw en snel Remco Atsma

Nadat de karts voor alle drie races waren geloot konden we vol aan de bak. Achttien karts wachtten met smart op de rijders, waarvan Remco Atsma en Iwan Gerbes voor het eerst acte de presence gaven bij de IKK.

De kwali toonde het beeld dat we in de IKK gewend zijn. Veertien rijders binnen 1,5 sec. en dat is niet mis.
Kevin den Ouden, regerend kampioen, heeft de smaak de laatste tijd meer dan te pakken. Zijn tijd stak met kop en schouders boven de rest uit. We waren bijzonder benieuwd of het aan de kart of aan Kevin lag, want hij was maar liefst 0,7 sec. sneller dan nummer twee, Annemarie Borgers, die weer 0,1 sec. voorsprong op Jeroen van As had.
Als beste ZG kwalificeerde Edgar Wurster op de vierde plaats.
De prestaties van de zwaargewichten laten me steeds meer twijfelen aan al dat gelul over, sorry, uitrekenen van prestatie op basis van gewicht. Heb al vaker gezegd dat dat gedoe met tienden per kg bullshit is, maar Edgar en zijn mede ZG-ers tonen dit mooi aan.

0023.jpg
Jeroen van As, snel, zekere tweede, maar vanavond net tekort komend tegen Kevin

De strijd brandde meteen los nadat het hele veld vanachter de pacekart van start was gegaan.
En het was Kevin die wegreed van de rest.
Twintig minuten lang streden Annemarie en Jeroen om de tweede plaats. Annemarie hield het gat professioneel dicht. En wat Jeroen ook probeerde hij kwam er niet langs. Tenminste daar gingen we in de laatste ronde ook van uit. Maar niet de slimme Jeroen. Hij wist waar het kon, nee waar het moest daar op de smalle baan. En hij flikte het kort voor de finish en haalde Annemarie op een bijzondere manier in. Annemarie overdonderd, maar toch tevreden terug naar P3.
Achter hen was het de dekselse Pim Speelman die vanaf P6 de strijd won van een groep met tot dan aan de leiding Niels Mutser, ZG Bas Kursten, ZG Mark van den Anker, ZG Edgar Wurster, ZG Marcel Kerkhofs en ZG Kai Wagenaar Hummelinck. Allemaal ZG-ers daar voorin. Jongens die verschrikkelijk veel techniek hebben. Opvallende rijder Mark van den Anker, die met de race beter wordt.
Edgar was wat in de verdrukking gekomen, er werd af en toe een beuk uitgedeeld, maar zeurt niet, incasseert en deelt af en toe uit. Net zo als een paar anderen trouwens…….. E.e.a. resulteerde in een paar waarschuwingen.
Zoals gezegd pakte Pim de leiding voor Niels. En er ontspon zich een gevecht zeg. Pim probeert weg te lopen, Niels klampt aan. Niels probeert dichterbij te komen, Pim consolideert zijn voorsprong. Als aan het elastiek. Heerlijke strijd. Maar, Pim beheerste de kart net iets meer dan Niels en won. De rest van de groep eindigde binnen een paar seconden.

0033.jpg
Kevin den Ouden, klasse apart in Nijverdal

Beheerste Pim de kart meer dan Niels? Leg eens uit? Op de Nijverdalse baan is het plakken geblazen. Als je over de baan loopt plakt het rubber aan je zolen. En daar moet je rijden met zo weinig mogelijk wrijving. En dat spelletje beheerste Pim net iets meer. Niet alleen in deze eerste heat, maar ook in twee en drie.

Vanaf P10 de volgende groep, strijdend om de rest van de plaatsen. Je kwam ogen en oren te kort als je alles bij wilde houden. Remco Atsma kwam als nieuweling keurig op P14 binnen, Iwan sloot de rijen.

0055.jpg
Prachtige strijd in alle drie heats tussen Pim Speelman en Niels Mutser

Race twee werd bijna een kopie van race 1. De eerste vijf hielden hun plaats en dat was tot nu toe niet vertoond. Het zou nog erger worden in race 3.
De strijd voorin was vet, maar er zat net dat beetje verschil tussen de rijders dat de plaatsen gehandhaafd konden worden.
De strijd daarachter was zo mogelijk interessanter. Vier zwaargewichten in de slag voor P6. Edgar Wurster gaf een door ons niet geziene beuk aan Bas Kursten wat hem P6 opleverde. Bas niet blij, maar de mannen spraken het volwassen uit na afloop. Zo hoort het.
Kai Wagenaar Hummelinck knap op acht, Marcel Kerkhofs op negen.
Achter hen dezelfde homogene groep als in race 1, waarvan, het moet gezegd, Bart Louwes en Mark van den Anker voor mij weer erg opvallend sterk reden. Evenals Remco Atsma, op vijftien.
Dirk Ahrens, Paul Bax, Rene Wegman en Arnaud Prins hadden het wat moeilijker op de plakbaan, maar zoals Arnaud zei, als je lekker in een groep strijdt maakt het niet uit om welke plaats het is. En zo is het.

0047.jpg
Strijd om iedere plaats

Race drie bracht meer van het goede. Weer hetzelfde beeld en weer P1 t/m 5 dezelfde uitslag als in race 1. Kevin liet met alle drie de karts zien gewoon supersnel te zijn. Hij was niet bij te houden vanavond.
Weer Annemarie met Jeroen in de slag, met kort daarachter de hevig strijdende Pim en Niels.
Kai Wagenaar reed een van zijn beste heats ooit en verdrong Edgar van de zesde plaats. Bas, Marcel en Mark gingen weer vol met elkaar in de slag. Na een aantal ronden sloten Bart, Dirk, Ivo, Paul, Arnaud, en Remco zich bij de groep aan, zodat maar liefst dertien rijders uitzicht op P6 hadden. Nog niet eerder eindigden er zoveel rijders in de zelfde rond. Heerlijke strijd, heerlijke avond.
De rijders eindigden in genoemde volgorde, maar niet nadat er flink wat positiewisselingen waren geweest.
De strijd tussen de ZG’s was hevig, men wist dat vijf rijders het podium konden halen. Uiteindelijk viel de strijd nipt in het voordeel van Edgar Wurster, Bas Kursten en Kai Wagenaar Hummelinck, die in deze volgorde de bekers in ontvangst mochten nemen.

0021.jpg
Speciaal voor Ivo van Strien, vooral rechtop zitten -:)

De Champagne was dit keer voor Remco Atsma, die ons met zijn sterke eerste optreden in de MKS had verbaasd.

En ja, al weer kwam er te vroeg een einde aan een heerlijke raceavond.

Voor de IKK is de zomerstop begonnen.
We zien al weer uit naar dinsdag 26 augustus, de dag dat de volgende IKK race bij Van der Ende in Poeldijk wordt verreden.

Ik wens jullie vanaf deze plaats allemaal al vast een prettige vakantie. Tot in Poeldijk.

Met dank voor de foto's: Fotoalbum www.dynamicracing.nl, Albert Borgers.

0081.jpg
Podium IKK Kartplaza Nijverdal 2008

De uitslag:

Pole: Kevin den Ouden
Snelste ronde:  Kevin den Ouden 45,35 sec.

1.  Kevin den Ouden            31
2.  Jeroen van As            26
3.  Annemarie Borgers                             23
4.  Pim Speelman            21
5.  Niels Mutser            19
6.  Edgar Wurster            17    ZG 1    30
7.  Bas Kursten            15    ZG 2    26
8.  Kai Wagenaar Hummelinck                         13    ZG 3    23
9.  Marcel Kerkhofs            12    ZG 4    21
10. Mark van den Anker                              11    ZG 5    19
11. Dirk Ahrens            10
12. Ivo van Strien              9
13. Bart Louwes              8    ZG 6    17
14. Paul Bax              7    ZG 7    15
15. Remco Atsma              6    ZG 8    13
16. Arnaud Prins              5    ZG 9    12
17. Rene Wegman              4    ZG 10           11
18. Iwan Gerbes              3    ZG 11           10

Laatst bewerkt door Casper (19-06-2008 18:45:24)


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices