#1 21-03-2011 20:02:19

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag NCC KIDs races Antwerpen 12 mrt 2011

cpoint.jpg

njikv.jpg

NCC KIDs Kampioenschap

Zie voor volledig verslag MKS, IKK, NCC, kolom Indoor Verslagen

Vijf rijders en –sters laten dit jaar zien hoe gewaagd ze aan elkaar zijn en hoe hoog het niveau in de NCC KIDs races is. Onder hen maar liefst twee dames. IJzersterk en supersnel, zoals we het graag zien.
Eline Chehin is vandaag de rijdster die de credits verdient. Eline komt voor mij volledig uit de lucht vallen. Figuurlijk dan wel. Ze is snel en staat haat “mannetje” in de kart. En daar kwamen de mannen vandaag achter. De drie resultaten 3, 2 en 3 waren voldoende voor een prachtige overwinning. Eentje die er mocht zijn. Een dame op de hoogste trede van het podium. Wat mooi. En, wat waren de ouders trots!! Terecht.

p.php?a=e3FxLCI6PSAqYHtlPzUxOi4%2FJjclODoyKzYlNjI%2BNjknIi0mOicjKDonNz8xMQ%3D%3D&m=1300714256
Ze kon het niet geloven, maar had toch echt gewonnen, Eline Chehin

Maarten van der Laars was de strijd vol met Eline aan gegaan. Hij pakte in race twee een mooie overwinning, maar met de twee andere uitslagen, telkens vijfde, kwam Maarten net te kort op Eline. Wel was dit resultaat voldoende voor Maarten om als trotste koploper in de tussenstand naar de volgende race in Oldenzaal af te reizen.

Het niveau is zogezegd aardig hoog. Zo kwam de winnaar van de eerste wedstrijd in Den Haag, Ted Monfils op het podium via een eerste, negende en zesde plek. Dat houdt in dat een aantal andere rijders duchtig van zich deed spreken. Dustin Timmermans was er een van. De kleine, deksels snelle Dustin maakte er een feestje van en vocht drie races lang voor iedere meter. Mooi om te zien. Vertederend ook voor de eigenaar van de kartbaan en ondergetekende. Dustin mag het als beloning twee races gaan proberen in de GP4 in de Honda Cadet van Ben de Feijter. Zomaar een mooi gebaar voor Dustin en zijn opa. Een bijzondere man.

p.php?a=e3FxLCM9PCAqYHtlPzUxOi4%2FJjclODoyKzYlNjI%2BNjknIi0mOicjKDonNz8xMQ%3D%3D&m=1300714253
Via knappe tweede plaats, leider in de tussenstand, Maarten van der Laars

De volgende drie plaatsen waren voor drie teammaatjes van kartconsultancy.nl. Wouter Verhoeven, Angelina Weber en Jesse Smeets waren iedere race in elkaars omgeving te vinden. Voor Angelina had er een podiumplaats in gezeten, maar de derde race kwam ze net niet uit de verf. In de laatste ronde vond ze nog aansluiting bij de grote groep die om de vierde plaats streed, maar het was net te laat. Zo zie je maar Angelina, je moet de hele race blijven vechten voor iedere plaats.

p.php?a=e3FxLCM9MicqYHtlPzUxOi4%2FJjclODoyKzYlNjI%2BNjknIi0mOicjKDonNz8xMQ%3D%3D&m=1300714255
Nog zo’n snelle dame, Angelina Weber

Jouri Bakker was op goed geluk naar Antwerpen gekomen. De race zat vol, maar je weet maar nooit. Nou, Jouri kon zijn pak aantrekken en zijn helm opdoen omdat een rijder niet was komen opdagen. En het ging hem goed af, gezien de drie zevende plaatsen die hij behaalde. En zo bleef hij op de achtste plaats algemeen net Lorenzo Stolk voor. Lorenzo had het zwaar vandaag met een vijftiende plaats in race 1 als uitgangspunt. Hij snelde in race twee naar de derde plaats (vanaf 15!!) en deed dat in de derde race nog eens dunnetjes over.

p.php?a=e3FxLCI6PicqYHtlPzUxOi4%2FJjclODoyKzYlNjI%2BNjknIi0mOicjKDonNz8xMQ%3D%3D&m=1300714256
Rookie, winnaar derde race Wouter Verhoeven

Kane den Otter, Bram van Kempen, Rodin Rooijakkers, Demian Schep, Giovanno van den Broek en Josh van Logten waren iedere race bij elkaar in de buurt te vinden. Een mooie groep rijders, met de jongste deelnemer in hun midden, Josh. Johsje leert snel, wat goed te zien was in race drie. Beetje onwennig nog bij het inhalen, maar dat komt hoor jongen. Het was een waar genoegen om deze groep vooral in de derde race rond te zien gaan. Stuivertje wisselend om uiteindelijk in genoemde volgorde de wedstrijd te beëindigen.

Voor de uitslagen verwijs ik graag naar het vorig topic op kartlife.

Voor overige fotografie en de tussenstand in het kampioenschap verwijs ik graag naar www.arkc.nl.

Op naar Oldenzaal, tot over een paar weken


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 22-03-2011 00:22:44

bvdlaars
Gebruikers
Geregistreerd: 15-10-2009
Posts: 38
Website

Re: Verslag NCC KIDs races Antwerpen 12 mrt 2011

Mooi verslag weer Casper, en fraaie foto's! Dank. Maar for the record: Maarten won in Poeldijk.

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices