#1 24-10-2011 17:12:38

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag NCC wedstrijd Silverstone Zwanenburg 24-09-11

cpoint.jpg
ai.php?filename=njikv.png&contenttype=png


Verslag NCC wedstrijd Silverstone Zwanenburg 24-09-11

Door Jan Kolk

Op 24 september 2011 waren we te gast in Zwanenburg bij de kartbaan Silverstone. Wederom een spannende race voor het NCC kampioenschap.  Het is razend spannend in het NCC kampioenschap. Lorenzo Stolk leidt de stand met 109 punten, Ted Monfils is 2de met ook 109 punten en Maarten van der Laars is 3de met 1 punt achterstand. Jesse Smeets en Wouter Verhoeven volgen op afstand, er moet een klein wonder gebeuren willen ze nog een bedreiging gaan vormen maar je kunt natuurlijk niets uitsluiten. De race is gecombineerd met de race van het IKK (Individueel kart kampioenschap) voor volwassenen. En in de ochtend wordt de training van de MKS (Master Kart Series), een endurance kampioenschap met eigen karts.

p.php?a=e3FxXmBjZ2VheHh2fGpkVDA6JzYkMzkxNihjcWU%2BNiQlPjQjOicgNDonMj8zMSczJiM3JT46LjcqOS03PjIl&m=1317805454
Spanning te over op Silverstone

Silverstone heeft redelijk nieuwe karts met nieuwe motoren en later zullen we zien dat dit een extra handicap was voor de races.  Op de monitoren zien we bekende namen van de NCC en IKK voorbij komen waaruit we mogen afleiden dat de baan niet meer nieuw is voor alle rijders.
Om de een of andere onduidelijke reden blijkt er bij de kwalificatie geen transponder op de kart van Maarten te zitten en de wedstrijdleiding lost dit door hem in de gelegenheid te om 3 getimede ronden af te leggen om zich zo toch nog te kwalificeren. Dat gaat niet echt lekker. Er rust nu nogal wat druk op zijn schouders en hij komt niet verder dan een 7de tijd.

In Race 1 weet hij echter als snel nummer 6 in te halen en het daarop ontstane groepje van 5 rijders maakt zich in enkele ronden los van de rest van het veld. In het groepje wordt zwaar om posities gevochten, waar Maarten handig gebruik van kan maken waardoor hij al snel op de eerste plaats terecht komt. Vervolgens weet hij bij de rest van het veld weg te rijden en als eerste te finishen. Jesse Smeets eindigt als 2de. Ted Monfils wordt 3de en leider in het kampioenschap Lorenzo Stolk wordt 4de.

p.php?a=e3FxXmBjZ2VheHh2fGpkVDA6JzYkMzkxMyhjcWU%2BNiQlPjQjOicgNDonMj8zMSczJiM3JT46LjcqOS03PjIl&m=1317805454
Vol over de fly-over, winnaar Jesse Smeets

In de tweede heat moet Maarten in dezelfde kart rijden als waar Lorenzo Stolk in de eerste heat reed. Dat lijkt dus wel goed te zitten, maar dat gaat ontzettend tegenvallen. Wat blijkt het geval? De nieuwe motoren van karts zijn nog niet goed ingelopen. Normaal gesproken worden er voor het inlopen van deze motoren grotere sproeiers gemonteerd, waardoor ze wat meer benzine krijgen en daardoor koeler blijven. Dat is met deze motoren niet gebeurd. In de normale verhuurpraktijk is dat geen groot probleem, maar tijdens deze races worden er dermate snelle tijden gereden dat de motoren veel te warm worden. Vandaar het gesputter dus. Het baanpersoneel lost dit op door de choke schuif van de motoren met de hand een stukje open te zetten. De motoren blijven daardoor koeler en lopen ook harder. Lijkt prima dus, maar het is natuurlijk wel een heel erg onnauwkeurige manier om kart motoren af te stellen. En zo kan het dus gebeuren dat kartje nr 6, dat het de vorige heat nog zo goed deed, nu niet vooruit te branden is. Na de start loopt Maarten samen met Jesse Smeets een stukje uit op de rest van het veld, maar Jesse is een stuk sneller en Maarten besluit om geen risico te lopen en hem er maar langs te laten. In het kampioenschap is hij tenslotte geen bedreiging.  Dan begint het kartje van Maarten alsmaar slechter te lopen en kan hij enkel verdedigen. Na verloop van tijd vormt zich achter hem een treintje van een stuk of 6 karts. Hij weet deze lang achter zich te houden, maar op een gegeven moment beginnen ze hem gewoon op het rechte stuk in te halen, zonder dat hij er veel aan kan doen. Hij zal deze heat als 8ste eindigen, zeer teleurstellend na die mooie hoopgevende eerste plaats in de eerste heat. Jesse Smeets wint de heat, Ted Monfils wordt 2de, Kyle Tannenbaum wordt 3de en Lorenzo Stolk 4de.

En dan volgt de derde en laatste heat.  De derde heat start heel rommelig omdat er met een gele vlag wordt gezwaaid en omdat een aantal rijders hier (terecht) op reageren komen er een paar aardig in het gedrang en verliezen plekken. In de ogen van een aantal ouders was dit een herstart waardig maar de wedstrijdleiding besluit hier niets mee te doen.  Door het gerommel bij de start en de tegenvallende prestaties van de karts ligt het veld goed door elkaar heen en is de uitslag van deze heat niet voorspelbaar.  Het kampioenschap ligt nog open en we gaan gauw door naar 15 Oktober 2011 bij Kartplaza in Nijverdal.

p.php?a=e3FxXmBjZ2VheHh2fGpkVDA6JzYkMzgyMShjcWU%2BNiQlPjQjOicgNDonMj8zMSczJiM3JT46LjcqOS03PjIl&m=1317805447
Prachtige groep talentjes 10-15 jr NCC KIDs


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices