#1 14-10-2012 21:19:13

Jimmy Onstenk
Gebruikers
Geregistreerd: 25-08-2012
Posts: 6

Verslag Benefiet Race De Oude Fabriek

Verslag Benefiet Kart Race De Oude Fabriek

Op zondag 23 september was het dan eindelijk zover, de Benefiet Race voor de eigenaren van de afgebrande kartbaan De Oude Fabriek in Stadskanaal.

In de aanloop naar deze dag hadden zich maar liefst 18 teams ingeschreven waarmee de race compleet was uitverkocht. Een prima uitgangspunt voor een spontaan ontstaan idee om Erik en Mathilde Kootstra een hart onder de riem te steken. Uiteraard was de gehele familie, inclusief Krestho en zijn zusje Regitze, op tijd aanwezig voor de aftrap van deze dag. Evenals een groot aantal rijders, begeleiders en andere meelevenden waren ook zij al op tijd afgereisd naar Kartbaan Oldenzaal. Inmiddels werd het al gezellig druk aan de bar.

De eigenaar van kartbaan Oldenzaal, Peter Bult, wilde graag meewerken aan dit initiatief en hij had samen met zijn personeel de zaakjes goed voor elkaar. Nadat iedereen zijn eerste kopje koffie naar binnen had gewerkt was het tijd om te beginnen. Jimmy Onstenk heette iedereen van harte welkom en in het bijzonder natuurlijk de familie Kootstra. Uiteraard was er een bedankje voor de sponsors die allerlei producten beschikbaar hadden gesteld voor de verloting die na afloop van de prijsuitreiking zou plaatsvinden.

Namens kartbaan Oldenzaal deed Bob de briefing voor de training, kwalificatie en de 2 uur race. Hierna vertrokken alle deelnemers naar de baan voor de start van de vrije training.
De baan werd verkend door alle deelnemers en al gauw was te zien dat de tijden dicht bij elkaar lagen. Ook de kwalificatie gaf hetzelfde beeld, tijden die dicht bij elkaar lagen en er werd gestreden om iedere tiende van een seconde. Uiteindelijk was het team Gas op die Lollie! dat de eerste plek opeiste, gevolgd door het team GK4/BEKC crew en als 3e North Racing Juniors met Krestho Kootstra.

De race, met een stilstaande start, werd gestart door Erik Kootstra. Tot ieders verbazing pakte het team van North Racing Juniors, met Mike Onstenk aan het stuur, vanaf de 3e plaats in de eerste bocht de leiding! Groot gejuich van de kant van de meegereisde supporters. Kort daarna werd hij ingehaald en werd ook nog eens van de baan getikt door Benefiet Racing. Bram Ramselaar was de schuldige en kreeg een stop-en go. Aan de kop was het continue stuivertje wisselen tussen Gas op die Lollie! en de snelle mannen van GK4 & BEKC crew. Overal werd volop gestreden en ook met zichtbaar plezier! Ook langs de kant was het erg gezellig tussen alle rijders en supporters, de stemming zat er goed in.

Gelukkig werkte het weer ook mee en kon er tijdens de race op het terras gebruik worden gemaakt van de snacks van Henkies Snackhut. Ook Henk werkte mee aan het goede doel en doneerde geld per verkocht patatje (met gratis frikandel gesponsord door Culi-Vers uit Eelde)

Na twee uur rijden was de race ten einde. Door het geven van een aantal tijdstraffen (o.a. wegens het overschrijden van de witte lijn bij het uitrijden van de pits) zou de einduitslag nog belangrijk worden gewijzigd. Het was uiteindelijk het team Gas op die Lollie! dat de eerste plek pakte op slechts 16 seconden voor het team GK4 & BEKC crew. Op de derde plek waren Kimberly en Ryan geëindigd, echter door een tijdstraf moesten ze hun plaats afstaan aan het team Knabbel & Babbel dat dus de 3e plaats pakte. Jimmy had de ondankbare taak dit te vertellen. Gelukkig werd het door het team en meegereisde ouders sportief opgepakt want uiteindelijk ging het hier natuurlijk om het goede doel. Het team werd nog wel beloond met 2 doosjes chocolade en 3 flessen wijn voor de ouders.

De overhandiging van de bekers en champagne werd gedaan door Mathilde Kootstra die de bezwete mannen mocht zoenen. Het was een prachtig podium!

Er moest echter nog 1 prijs worden uitgereikt en wel die van “Rijder van de dag”. Die prijs viel ten deel aan William Koen voor het feit dat hij de meeste stop-en –go’s had gekregen en de meeste tijdstraffen. Maar eigenlijk ook omdat Koen Racing maar liefst 4 teams had afgevaardigd naar de Benefiet Race , een zeer sympathiek gebaar!

Daarna was het moment aangebroken om het resultaat van de dag bekend te maken. Er was eerst aandacht voor Krestho. Hij kan door een fraai gebaar van de GK4/BEKC organisatie dit seizoen uitrijden! Ook zijn zusje Regitze, die in tegenstelling tot Krestho , het bij 1 PK houdt, kreeg een mooie waardebon ter waarde van een 10-rittenkaart, beschikbaar gesteld door Manege de Eekwal uit Emmen.

Toen kwam het moment om de cheque uit te reiken en het resultaat van de dag bekend te maken en daar ging het uiteindelijk om. Totaal werd er maar liefst een bedrag van € 2700,= opgehaald. Een prachtig resultaat waarvoor dank aan alle betrokkenen !

Na een dankwoord van Erik konden we beginnen aan de afsluiting van de dag. De start van de loterij.
Er waren massaal lootjes gekocht omdat er mooie prijzen stonden uitgestald, alles kosteloos beschikbaar gesteld door sponsors en andere betrokkenen. Al snel vonden de diverse prijzen hun weg naar de winnaars. De lootjes werden door Regitze Kootstra uit de grote glazen vaas getrokken. Het was een gezellige verloting waarbij sommigen veel in de prijzen vielen en anderen weer niet helaas.

Na afloop van de verloting bleven sommigen nog even hangen om samen met de familie Kootstra te dag nog eens even de revue te laten passeren. Het was een prachtige dag voor een zeer goed doel en met een mooi eindresultaat. Wij zijn tevreden over het verloop en danken iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt.

Ik wil graag het verslag afsluiten met de woorden van Erik Kootstra : “Mensen wat hebben jullie ons een geweldige dag bezorgd. Veel mensen gezien en gesproken die ik en Mathilde lang niet hadden gezien, het was net een reünie. We willen iedereen heel erg bedanken wat jullie voor ons hebben gedaan, dit geeft ons weer nieuwe energie om de schouders er weer onder te zetten en hopelijk over een niet al te lange tijd kunnen beginnen aan herbouw van De Oude Fabriek !”

Foto’s van de Benefiet Race, gemaakt door Ronald Hoogeveen, Casper Reinders, Maryvonne Onstenk en Johan Zielman zijn te bekijken op de onderstaande sites.

http://sdrv.ms/Vtuc3h
http://www.kart-foto.nl/
http://www.northracing.nl/

Jimmy Onstenk.

Offline

#2 15-10-2012 19:30:33

Qbixx
Gebruikers
Geregistreerd: 04-12-2007
Posts: 60
Website

Re: Verslag Benefiet Race De Oude Fabriek

Mooi verslag Jimmy!

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices