#1 30-10-2008 16:26:20

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

IKK 10 Hezemans Indoor Karting Eindhoven 25-10-08 verslag

cpoint.jpg
Racewear en Kart Incentives

ikk.jpg
Het NK Indoor Karting Individueel

Verslag IKK en CRR races Hezemans Indoor Karting 25-10-08

Wat was het druk, gezellig en bovenal ontzettend spannend bij de IKK en CRR races bij Hezemans in Eindhoven.
Het kan niet vaak genoegd gezegd; Wat heeft Mike Hezemans daar in Eindhoven een geweldige kartarena.
Karts super, personeel en horeca top en baan uitdagend, gevarieerd en snel. Complimenten.

Als onderdeel van het totaal raceweekeinde MKS-IKK-CRR worden de IKK en CRR na afloop van de training MKS op zaterdag verreden. In totaal zijn er dan zo’n tachtig rijders met aanhang aanwezig. Een fijne entourage met gelijkgerichte mensen. Iedereen blijft tot de late uurtjes aanwezig, kenmerkend voor de goede sfeer binnen de kampioenschappen.

Nadat Arnaud Prins onderweg helaas met pech was gestrand bleven er voor de IKK 18 rijders en voor de CRR 15 rijders over die van de drie heats per race een geweldig schouwspel zouden maken. Want het was in beide raceklassen ongemeen spannend tot de laatste meter.

Het spits werd afgebeten door de rookies in de Cpoint Rookies Race (CRR). Meteen in de kwali gingen de rijders er al goed voor zitten. Een paar nieuwe rijders zorgden voor de nodige spanning vooraan. O.a. van de partij was Kevin Gubbels, ingeschreven door Euro Indoor Karting Swalmen. Een rijdertje met al de nodige successen achter zijn naam in de Rotax Max.
De pole werd uiteindelijk een prooi voor Vince Joseph, met een tiende voorsprong op Kevin Gubbels en Tim de Veer.

0010.jpg
Rene Melenhorst, winnaar Zwaargewichtcategorie CRR

In de eerste race leek het of Vince weg kon komen, maar hoe anders zou het lopen. Kevin Gubbels, Milou van Agtmael en Joop van Grinsven jutten elkaar zo op, dat het gat met Vince werd gedicht en meteen de aanval werd ingezet. Vince moest in eerste instantie capituleren tegen zoveel geweld, maar vocht als een leeuw terug. Jimmy Manders en Rene Melenhorst (ZG) sloten bij het groepje aan en vervolgens was het gewoon twintig minuten wisselingen  aan kop. Uiteindelijk maakte Joop van Grinsven zich van de kopgroep los toen de rest elkaar het leven wat zuur maakte en won deze eerste race.
Bij de achtervolgers had Milou van Agtmael de smaak flink te pakken. Iedere mannelijke collega moest er aan geloven. Pa en ma hadden het niet meer van de zenuwen. Toen uiteindelijk Vince met een prachtige inhaalactie voor P2 werd verschalkt liet pa dit aan de rest van de aanwezigen duidelijk horen. Waarvoor dank namens onze oren .
Kevin Gubbels moest er in de onderlinge strijd met Jimmy Manders aan geloven en kreeg bezoek van Rene Melenhorst die hij echter knap achter zich hield. Rene verbaasde ons enorm. Hij reed ver voor de andere zwaargewichten uit en streed vol met de lichtere rijders. Achter hem de goed draaiende Tim de Veer die een robbertje vocht met Joep van Loosbroek, Julian Hamar, Yvonne Houffelaar en Paul Broekmeulen. Ze finishten in deze volgorde, maar niet nadat er flink wat positiewisselingen waren geweest.
Achter in het veld vochten de zwaargewichten Iwan Gerbes, Koen Renders en Dennis Derks samen met Danny Nauman hun eigen strijd. Mooi om te zien en uiteindelijk in deze volgorde gefinisht.

Race twee bood van hetzelfde nog meer. De strijd ging vol door. Dit keer liet Kevin Gubbels er geen gras over groeien. Hij pakte na een aantal verhitte ronden de kop en de rest zag hem niet terug. Joop van Grinsven behield knap het overzicht en sloeg de aanvallen van Milou van Agtmael, Vince Joseph en Tim de Veer knap af. Vince pakte Milou knap en zette de achtervolging in op Joop. De volgorde werd niet meer gewijzigd.
Achter hen streden werkelijk alle overige rijders om de top-tien plaatsen. Deze strijd werd gewonnen door Julian Hamar die net voor Yvonne Houffelaar en Jimmy Manders finishte.

0012.jpg
Tim de Veer, aankomend talent

Race drie gaf hetzelfde beeld van strijd, inhalen en blokken. Helaas kwam Yvonne Houffelaar niet meer aan de start. Ze had teveel last van haar rugblessure.
Joop van Grinsven liet er geen onduidelijkheid over bestaan wie de race perse wilde gaan winnen. Hij sloeg meteen een gat en was weg. In mooie racestijl reed hij naar de finish en pakte de dagoverwinning CRR.
Achter hem kreeg Milou het zwaar tegen Kevin, Jimmy en Tim. De tijden die ze reden ontliepen elkaar niets, zodat het uiteindelijk op stuurmanskunst, durf en geluk aankwam. De eerste twee zijn rijkelijk bij Milou aanwezig, de laatste ontbeerde ze een beetje, zodat ze na de mannen als vijfde over de streep kwam.
Paul Broekmeulen reed de beste race tot nu toe en kwam als zesde over de streep. Niet gek voor dit beginnend menneke dat drie races geleden nog door iedereen op een ronde werd gezet.
Achter hem Julian, Vince en Joep, die verbeten vochten om deze plaatsen.
De rijen werden gesloten door de vijf zwaargewichten aangevuld met Danny Nauman. De ZG-ers finishten nu in de volgorde Koen, Iwan, Rene en Dennis.

De eindstand werd uitgerekend en de winst was voor Joop van Grinsven, voor Kevin Gubbels en de snelle dame Milou van Agtmael.
Bij de zwaargewichten was de winst knap voor nieuwkomer Rene Melenhorst, voor Koen Renders en Iwan Gerbes.
De Champagne was gereserveerd voor strijdbare Yvonne Houffelaar en Milou van Agtmael.

0008.jpg
Net als Julian Hamar de la Brethoniere

Dat er door de CRR-ers snel wordt gereden blijkt wel uit de totaalstand IKK-CRR op basis van de drie snelste ronden, waar plaatsen vijf en zes door twee CRR mannen worden ingenomen.

In ieder geval kwamen na de CRR de matadoren van de IKK op de baan. Wat stralen die jongens een kunnen en zelfvertrouwen uit zeg. Het gaat daarbij ook nog een keer zo enorm hard.
Een groepje mannen dat voor een bedrijfsincentive aanwezig was waren aandachtig toeschouwer bij de races. Ze genoten zichtbaar van het hoge IKK niveau en waren erg onder indruk van die snelle jongens.

Iedere paar honderdsten verschil per kart of rijder is gewoon funest. De IKK top maakt nagenoeg geen fouten, dus je bent gewoon gezien bij een klein foutje of iets mindere kart.
De kwalificatie was voor Melvin Benders, net voor zwaargewicht Bas Kursten en Niels Joseph en thuisrijder ZG Paul Bax. Nieuwkomer Jorg van den Oever smaakte het genoegen om net voor kampioen Kevin de Ouden P5 te mogen innemen.

0016.jpg
De Nederlandse indoortop voor aanvang IKK

En dan, vanaf de eerste minuut tot aan de finish van uiteindelijk race drie hebben we onze ogen uitgekeken. Er gebeurde zoveel op de baan, dat je af en toe ogen te kort kwam. Faire zaken, dat bovenal. Er werd zo hard gestreden en er waren zoveel positiewisselingen dat ik ze hier echt niet allemaal kan beschrijven. Iedereen was gewoon gebrand om op een van de mooiste Nederlandse banen een goed resultaat te zetten.

Melvin Benders sloeg in de eerste race een klein gaatje tov Bas, die deed wat hij kon om aan te blijven pikken, maar op een gegeven moment zes rijders op bezoek kreeg; Niels Joseph, Paul Bax, Kevin den Ouden, Annemarie Borgers, Jorg van den Oever en Pim Speelman. Bas consolideerde erg knap, waardoor er achter hem de ene na de andere positiewisseling was te noteren. Uiteindelijk finishte de hele groep binnen twee seconden.
Achter hen vocht de rest van de deelnemers in een homogene groep van tien rijders. Ook hier constante wisselingen van positie. Jeroen van As op kop, met daarachter twee ZG-ers Edgar Wurster en Marcel Kerkhofs aan het hoofd van een kleurig lint rijders. Onder hen Niels Mutser die vandaag voor zijn doen een iets minder gelukkige race reed. Er werd flink geduwd en getrokken, maar alles binnen onze normen.

0023.jpg
Melvin Benders en Niels Joseph onderweg naar het podium

Race twee ging vrolijk verder waar race een ophield. Strijd over de hele Hezemansbaan. Nog extra door de gewisselde karts per rijder, zodat de een perse naar voren wilde en de ander dat trachtte te beletten. Dit resulteerde in het ontstaan van twee groepen;
De Kopgroep met Melvin Benders, Niels Joseph, Kevin den Ouden, Bas Kursten, Paul Bax, Kai Wagenaar H. en een homogene tweede groep onder aanvoering van Edgar Wurster, Annemarie Borgers en Marcel Kerkhofs.
In de kopgroep wilde iedere rijder gewoon perse winnen, met alleen maar positiewisselingen als gevolg. Inhaalacties om in te lijsten. Uiteindelijk trok Kevin den Ouden aan het langste eind. Hij pakte de kop om deze in de laatste ronden niet meer af te staan. Niels Joseph reed erg sterk naar twee, gevolgd door Melvin Benders en de opnieuw glorieus rijdende zwaargewichten Bas Kursten en Paul Bax.
Achter hen weer een compacte groep, soms drie rijen dik over de baan racend. Ze hadden het flink met elkaar aan de stok en her en der waren we genoodzaakt een waarschuwing uit te delen. Uiteindelijk resulterend in een straf voor Niels die Jerfaas er uit zette. Na afloop werden de excuses aangeboden en aanvaard en was het akkefietje snel vergeten. Leverde Niels een extra positieve vermelding op. Pim Speelman, Jeroen van As en Jorg van den Oever  hadden het lastig, maar toonden aan bij de nieuwe generatie snelle mannen te horen. Ze eindigden voor Jerfaas van Sijll, Ivo van Strien, Mark van den Anker, Bart Louwes en de altijd stralende Rene Wegman. Wat een positieve instelling heeft die man zeg.

0025.jpg
Mark van den Anker als koploper van groep in middenmoot

En dan denk je dat het niet spannender kan. En dan krijg je race drie. En dan blijkt dat dat wel kan. En dan zie je de spannendste race van dit seizoen.
Ik wist niet dat het kon, maar deze laatste race was zo ongemeen spannend, dat iedereen, maar dan ook iedereen langs de kant met de nodige spanning en verbazing zat te kijken.
Na de start krijg je altijd de nodige positiewisselingen vanwege weer andere karts per rijder. Toen de kruitdampen van de eerste minuten waren opgetrokken hadden we plots een kopgroep met Melvin Benders, Niels Joseph, Kevin den Ouden, Jeroen van As en Bas Kursten. En het ging er enorm op. Tot aan de laatste meters hingen Melvin, Kevin, Niels en Jeroen aan het elastiek en wisselden ze van positie. Uiteindelijk trok Melvin het verloop van de race naar zich toe en pakte de kop. Hij had handen en voeten nodig, maar verdedigde de eerste plaats. Hij ging hevig juichend over de finish. Helaas overstemde zijn vader het gejuich, zodat het leek of alleen Frank juichte 
Niels, Bas en Kevin hadden alle drie nog uitzicht op het podium. Jeroen besliste de strijd in de race om p2 in zijn voordeel, terwijl Niels en Kevin hun podiumplaatsen veilig stelden ten koste van Bas, die niet alleen als vierde algemeen eindigde, maar grandioos de ZG categorie op zijn naam zette voor Paul Bax en Edgar Wurster.
De Champagne was bij de IKK voor Annemarie Borgers. Ze huldigt fairplay en zette een rijder tot drie keer toe niet in de vangrail maar gaf hem ruimte ten koste van haar eigen positie.

Al met al was het door de spanning veel en veel te snel voorbij. Maar niet getreurd, op zaterdag 22 november zijn we alweer met de volgende race bij Euro Indoor Karting Swalmen, ook al zo’n prachtige brede baan onder de rook van Venlo.

De uitslagen:

IKK:
Pole: Melvin Benders
Snelste ronde:  Kevin den Ouden 38,657

0033.jpg
Podium IKK totaalklassement

0032.jpg
Podium IKK zwaargewichtcategorie

1    Melvin Benders 30    
2    Niels Joseph 26    
3    Kevin den Ouden 24    
4    Bas Kursten 23    ZG 1  30
5    Paul Bax 21    ZG 2  26
6    Jeroen van As 19    
7    Edgar Wurster 17    ZG 3  23
8    Annemarie Borgers 15    
9    Pim Speelman 13    
10    Kai Wagenaar Hummelinck 12    ZG 4  21
11    Jorg van den Oever 11    
12    Jerfaas van Sijll 10    
13    Marcel Kerkhofs 9    ZG 5  19
14    Niels Mutser 9    
15    Mark van den Anker 7    ZG 6  17
16    Bart Louwes 6    ZG 7  15
17    Rene Wegman 5    ZG 8  13
18    Ivo van Strien 4     

CRR:
Pole: Vince Joseph
Snelste ronde:  Kevin Gubbels 38,712

0031.jpg
Podium CRR totaalstand

0030.jpg
Podium CRR zwaargewichtcategorie

1    Joop van Grinsven    
2    Kevin Gubbels    
3    Milou van Agtmael    
4    Vince Joseph    
5    Jimmy Manders    
6    Tim de Veer    
7    Julian Hamar de la Brethoniere    
8    Paul Broekmeulen    
9    Rene Melenhorst    ZG 1
10    Joep van Loosbroek    
11    Koen Renders    ZG 2
12    Iwan Gerbes    ZG 3
13    Danny Nauman    
14    Dennis Derks    ZG 4
15    Yvonne Houffelaar    


Totaalstand met punten IKK klassementen totaal en ZG op basis drie snelste tijden IKK en CRR Hezemans 25-10-08
                                                    tijden 1    tijden 2    tijden 3         IKK ZG IKK    Punten    ZG
1    Niels Joseph         39,241    38,928    39,141    117,310    2         26    
2    Keven den Ouden         39,349    38,657    39,382    117,388    3         24    
3    Melvin Benders         38,864    39,377    39,259    117,500    1         30    
4    Jeroen van As         39,691    39,599    38,77    118,060    6         19    
5    Kevin Gubbels         40,141    38,712    39,373    118,226              19    
6    Joop van Grinsven         39,512    40,003    38,805    118,320              17    
7    Paul Bax    ZG    39,252    39,392    39,84    118,484    5    2    21    26
8    Bas Kursten    ZG    39,355    39,478    39,708    118,541    4    1    23    30
9    Edgar Wurster    ZG    40,032    39,285    39,348    118,665    7    3    17    23
10    Jimmy Manders         39,552    39,852    39,277    118,681              11    
11    Jorg van den Oever         39,178    39,245    40,411    118,834    11         11    
12    Tim de Veer         39,961    39,777    39,107    118,845              9    
13    Milou van Agtmael         39,291    39,943    39,723    118,957              8    
14    Julian Hamar de la Brethoniere         40,086    39,288    39,79    119,164              7    
15    Niels Mutser         40,275    39,809    39,209    119,293    14         9    
16    Vince Joseph         39,757    39,781    39,972    119,510              5    
17    Pim Speelman         39,76    40,17    39,604    119,534    9         13    
18    Annemarie Borgers         39,393    40,500    39,953    119,846    8         15    
19    Bart Louwes    ZG    40,037    40,214    39,742    119,993    16    7    6    15
20    Mark van den Anker    ZG    40,311    40,074    39,77    120,155    15    6    7    17
21    Jerfaas van Sijll         40,220    39,937    40,034    120,191    12         10    
22    Marcel Kerkhofs    ZG    40,356    39,762    40,186    120,304    13    5    9    19
23    Rene Melenhorst    ZG    39,787    40,077    40,497    120,361              1    15
24    Paul Broekmeulen         40,641    40,053    39,694    120,388              1    
25    Joep van Loosbroek         40,283    40,175    39,976    120,434              1    
26    Ivo van Strien         40,502    40,097    39,846    120,445    18         4    
27    Kai Wagenaar Hummelinck ZG    40,429    39,716    40,414    120,559    10 4    12    21
28    Koen Renders    ZG    40,68    40,068    39,947    120,695              1    12
29    Iwan Gerbes    ZG    40,739    39,972    40,01    120,721              1    11
30    Rene Wegman    ZG    40,465    40,322    40,069    120,856    17    8    5    13
31    Dennis Derks    ZG    40,797    40,07    40,45    121,317              1    9
32    Danny Nauman         41,18    40,081    40,4    121,661              1    
33    Yvonne Houffelaar         40,664    39,463    50    130,127              1

Laatst bewerkt door Casper (30-10-2008 16:27:38)


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 30-10-2008 20:33:40

Niels Mutser
Gebruikers
Van: Soesterberg
Geregistreerd: 19-06-2008
Posts: 92

Re: IKK 10 Hezemans Indoor Karting Eindhoven 25-10-08 verslag

Leuk verslag, over een zeer spannende race..... Mijn slechtste resultaat dit seizoen (voor het eerst buiten de top10) maar voor mijn gevoel de race van mijn leven (okeej, op de straf in race 2 na dan tongue ) Heb nog nooit zoveel ingehaald (en werd soms ook teruggepakt). Tikje dat ik in race 3 kreeg waardoor ik spinde bracht daar nog eens extra spanning aan toe. Was zo spannend met Kai, Mark, en Bart. Meerdere malen drie dik over de verschillende stukken baan. Was het gaafste gevecht dat ik ooit heb gehad. Jammer dat het resultaat zo bagger is, want het voelde verder (dus nogmaals op die ene uitzondering na) eigenlijk wel heel vet big_smile

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices