#1 30-10-2008 19:39:08

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

ARKC 10 - 2008 - Kartplaza Nijverdal 12-10-08

cpoint.jpg
Racewear en Kart Incentives

arkc.jpg
Het NK Indoor Karting voor Teams




Verslag ARKC race 10, Kartplaza Nijverdal 12-10-08

Vijftien teams waren afgereisd naar Nijverdal, waar Kartplaza het toneel zou zijn van race 10 van de All Round Kart Cup (ARKC), het NK indoor racing voor teams.
Kartplaza heeft de langste kartbaan in Nederland tussen haar muren. Voeg daarbij het vermogen van de 270 cc motoren en je weet meteen dat Nijverdal altijd een bijzondere race is.

0001.jpg
Loting karts met RMK’s Kevin Schop

Ook dit keer hadden manager Willem Corte en Maik van der Blom de zaakjes goed voor elkaar. De karts stonden verwachtingsvol te wachten totdat de loting de teams aan hen had toegewezen.
Om kwart voor elf was het zover en stapten de kwalifyers in hun respectievelijke karts en kon de strijd op de polepositie beginnen.
Nadat de dampen waren opgetrokken bleek dat Karthelmen.nl-Mechanica de pole had veroverd, met op een tweede plaats zeer knap JSM Racing dat slechts tweetiende te kort kwam. Op drie ook een verrassing, Supremeracing.nl dat eenhonderdste sneller was dan de nummers twee in de tussenstand TechBlue - COR Racing.

0018.jpg
Achter elkaar de eerste ronde door

De race op zich zou voor de WL hectisch worden, een bijna goede traditie in Nijverdal. Er hangt iets in die Twentse lucht dat de rijders kennelijk zodanig beïnvloed dat er van alles gebeurt. Op zich niet erg zolang we het overzicht behouden. Een team gooide de boel in de war door te vroeg te wisselen en een rijder in de kart van een ander team te krijgen. Problemen derhalve voor Revolution Racing, dat dreigde te worden benadeeld. Zoeken op de lijst, computer en uiteindelijk het lek boven krijgen. Het lukte, maar wel na veel zweet.
Uiteindelijk waren de mannen vier ronden kwijt, werden ze constant in de race gevolgd en werden na twee uur race in de juiste ronde terug geplaatst. Het lukte met mogelijk een paar seconden naar boven of beneden hen te herplaatsen. Ze kwamen op P7 en wisten uiteindelijk te finishen op P5. Maar niet nadat de overige topteams de strijd vol met hen waren aangegaan.
Opvallend was het rijden van Mark Jansen die namens Finntax gewoon weer op P5 na de kwali stond en samen met (afgevallen) maatje Stefan Engelgeer de huid duur verkocht.
Vanaf de start waren het Karthelmen.nl en TechBlue die aan kop constant stuivertje wisselend het tempo in de drie-uursrace bepaalden.
Beide teams hadden evenveel vooruitzicht om de race te kunnen winnen. Totdat Jorg Aldenhuijsen van Karthelmen.nl het verschil maakte en tegen het einde van de race een ronde voorsprong pakte. Kevin gaf deze niet meer weg, en weer een overwinning zat in de pocket van dit onderhand meest succesvolle Nederlandse indoor raceteam.

De strijd om de snelste ronde werd ook meteen beslist in het voordeel van Karthelmen.nl, met een verschil van WEL 2/100 op nr. twee, TechBlue.

0033.jpg
Supremeracing.nl redde het gevecht op de podiumplaatsen net niet

De strijd om plaats drie was er een die net zo heftig was, tussen de Dynamicracing.nl en Supremeracing.nl. Zelfs de beste tijd was nagenoeg hetzelfde. Het ging er vet aan toe op de baan, maar uiteindelijk was het mogelijk de routine van Tim Porter en Annemarie Borgers die de doorslag gaf. Langzaam reden ze weg, goed de inhaalmomenten op achterblijvers benuttend, om met zeventien seconden voorsprong de derde podiumplaats te pakken.

Revolution-racing.nl vocht het laatste uur een verbeten strijd uit met RMK Racing en JSM Racing. De rode Revolution brigade besliste het in hun voordeel met uiteindelijk RMK en JSM op korte achterstand in dezelfde ronde op zes en zeven. RMK kon zeer tevreden zijn, want de overwinning bij de ZG zat in de pocket.

0055.jpg
Winnaars bij de ZG, RMK Racing

Finntax wist de goede uitgangspositie na de kwali niet helemaal te verzilveren, maar met een strak gereden race wisten ze bij de ZG de tweede podiumplaats te pakken op algemeen acht.
Ze moesten daarvoor wel “even” afrekenen met twee “jonge” teams, want zowel Shadow Racing als Henries Place-Dice Racing hadden het op P8 gemunt. De Finntax mannen hadden echter in de slotfase meer over dan de jonkies.

0067.jpg
FeJo Racing

De derde podiumplaats bij de ZG was voor net papa en opa’s FeJo Racing, dat het net niet redde tegen Henries Place, maar er wel geregeld mee in de clinch lag. Zoals wel meer teams trouwens de duels aardig pittig uitvochten. YP Racing, Yvonne en Pascal, moesten de mannen laten gaan en hadden nog genoeg te stellen met het derde team uit deze groep, Team Racing, dat uiteindelijk genoegen moest nemen met P13.

0052.jpg
Concentratie bij Jerfaas van Sijll

De rijen werden gesloten door de twee ZG teams van Qurius Motorsports die er een mooie onderlinge strijd van maakten. Na leerjaar 2008 komt ongetwijfeld oogstjaar 2009. We hopen dat jullie snel de aansluiting zullen vinden.

De Champagne was dit keer voor Sebastiaan Sterk, voor een wel meer dan opvallende excuus. Voor een andere rijder uit het team.

0068.jpg
Champagne voor sportieve rijder Sebastiaan Sterk

Na afloop werd er nog veel nagepraat en werd er al weer uit gekeken naar de volgende race die in Middelburg zal worden verreden op 2 november bij IKM.

Tot dan.

0070.jpg
Het voltallige podium

De uitslag:

Pole: Karthelmen.nl - Mechanica
Snelste ronde: 

1.  Karthelmen.nl – Mechanica    31
2.  TechBlue – COR Racing    26
3.  Dynamicracing.nl        23
4.  Supremeracing.nl        21
5.  Revolution-racing.nl        19
6.  RMK Racing        17    ZG 1    30
7.  JSM Racing        15
8.  Finntax Racing        13    ZG 2    26
9.  Shadow Racing Team    12
10. Henries Place – Dice Racing    11
11. FeJo Racing        10    ZG 3    23
12. YP Racing          9
13. Team Racing          8
14. Qurius Motorsports 1      7    ZG 4    21   
15. Qurius Motorsports 2                    6    ZG 5    19


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 30-10-2008 20:43:24

Pascal
Gebruikers
Van: Alkmaar
Geregistreerd: 05-05-2008
Posts: 33
Website

Re: ARKC 10 - 2008 - Kartplaza Nijverdal 12-10-08

Hey Casper,gaat het allemaal weer wat beter met de gezondheid??

Leuk verslag,alleen staat er in je verslagje een fout,die achteraf in de race ook de fout zou zijn:QUOTE>
"YP Racing, Yvonne en Pascal, moesten de mannen laten gaan en hadden nog genoeg te stellen met het derde team uit deze groep, Team Racing" <----hier ging het dus fout in de race  LOL  Ik reed dus nie in YP-racing maar gewoon
bij Revolution-racing.
Maar sterk optreden ook deze keer van de WL en ik weet dat er achteraf veel discussie's waren over deze beslissing,maar
dat is allemaal achteraf.
Ditmaal stond bij casper en Edgar ook eens het zweet op hun voor hoofd!!
Hopelijk gaat het komende zondag wel goed,en wordt het een eerlijke strijd....


see yah !!!!!   greettzzz                 PASCAL


One goal,one vision

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices