#1 01-02-2009 19:36:15

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag en uitslag race 1 ARKC 2009 Speedworld Zuidlaren

cpoint.jpg
Racewear en Kart Incentives

arkc.jpg
Het NK Indoor Karting voor Teams

Race 1 Speedworld Zuidlaren, spanning en wisselende emoties

In de aanloop naar race 1 van het NK Indoorracing voor teams, de All Round Kart Cup (ARKC) hadden er zich zoveel teams aangemeld dat we een enkel team op de reservelijst moesten plaatsen. De ARKC is “the place to be” in indoorracing met de Nederlandse top aan de start.

Altijd weer spannend zo’n rustperiode, teams komen en gaan, de nodige veranderingen in samenstellingen van teams vinden plaats.
O.a. het kampioensteam Karthelmen.nl-Mechanica werd opgesplitst. Jorg vormt dit jaar een team met Pim Speelman, Racelijn.nl-Mechanica, terwijl Kevin de overstap heeft gemaakt naar TechBlue-COR Racing, waar hij teammaat is geworden van Jeroen van As. Twee kampioenskandidaten op voorhand.

Maar ook bij de andere vaste waarden konden we de nodige veranderingen noteren. Zo maakt Tim Porter de overstap naar Supreme Racing, neemt Koen Renders plaats in een Team Racing stoeltje, versterkt Paul Broekmeulen de gelederen van Henries Place-B&N Polen, is Erik van den Hoogen gestrikt door Finntax en maakt Pascal Meijer zijn opwachting bij JSM Racing, waardoor de verwachtingen bij deze teams hooggespannen waren.
Zouden ze het de gesettelde teams RMK Racing, FeJo Racing, Qurius 1 en 2 lastig kunnen maken? Binnen drie uur zouden we het weten.

Bij de briefing werden eerst de teams welkom geheten, waarbij extra aandacht werd besteed aan de nieuwe teams Q-Tox 1 en 2, Roma Racing en 3D-VCN.
Helaas kwam het nieuwe team Team Kade niet opdagen waardoor we met veertien teams de race zouden starten.
Met zeven zwaargewichtteams aan de start krijgt ook dit klassement meer kleur. Finntax gaat het RMK moeilijk maken hebben ze beloofd. We kunnen het nodige vuurwerk in 2009 verwachten.

Nadat de kartloting had plaatsgevonden gingen we vol verwachting de race in. Een race die uiteindelijk gemengde gevoelens opleverde.
Al snel bleek dat er twee karts boven de rest uit staken, zowel in positieve als negatieve zin. RMK lootte als eerste kart een van de positieve uitstekers en pakte de eerste pole in het seizoen. Een knappe prestatie waarop niet veel viel af te dingen.
Als tweede op de startgrid TechBlue-COR Racing en trots op drie ZG team FeJo Racing.
Kampioen 2008 Racelijn.nl-Mechanica  Jorg Aldenhuijsen startte op P10.

0002.jpg
Voor het eerst een ZG team op pole, RMK Racing fikst het

De verhoudingen in de karts bleken toen al wel. Dit levert normaal geen probleem op omdat de race per team met zes karts wordt gereden, waardoor in de meeste races de teams uiteindelijk toch op die plek eindigen waar ze op dat moment thuis horen.
Stiekem hoop je als organisatie dat de karts wat kwaliteit en snelheid betreft dan evenredig over de teams verdeeld zijn zodat ieder team te dealen krijgt met snellere en langzamere karts.
En dat gebeurde bij de meeste teams. Het blijft echter lastig een snelle kart met een langzamere afgewisseld te krijgen. Dat vergt het nodige incasseringsvermogen en realiteitszin van de betreffende rijders en teams.

Direct na de start trok Marco de Jong er tussenuit, TechBlue en FeJo hevig strijdend achterlatend. Q-Tox en Q-Tox 2 raakten in fel gevecht met JSM Racing en Finntax. Achter hen vormde zich al snel een groep met Henries Place, Team Racing en Racelijn.nl.
Achter deze groep de overige vier teams Roma Racing, Qurius 1 en 2 en 3D-VCN.
In deze eerste heat kwamen de verschillen tussen de karts naar boven en dat zette meteen een aantal teams aan het rekenen. Je kunt zes plaatsen terugrekenen en vaststellen welke karts je gedurende de race krijgt, zodat je de juiste rijder in de juiste kart kunt zetten voor een optimaal resultaat. Met name viel Finntax hierbij op. De mannen hebben een sterke ervaren rijder in Erik van den Hoogen gekregen. Die ervaring zou er gedurende de race uitkomen.

RMK had naast erg veel talent de nodige mazzel in het eerste uur, want ook kart twee was lekker snel, zodat voor het eerst in de geschiedenis na een uur race een ZG team aan de leiding ging. TechBlue volgde op een ronde samen met Q-Tox, dat het super deed in hun eerste race en FeJo Racing dat op dat moment Finntax al op bezoek kreeg. Er werd hard aan de deur geklopt. JSM was niet blij met de mindere kart, maar bleef manmoedig strijden met Q-Tox 2 en Team Racing op hun bumper.

En dan krijgen de teams die de eerste snellere karts hadden geloot een mindere, en dat is even slikken. Het ene team gaat daar perfect mee om, je moet het tenslotte met zes karts in een race doen, het andere team heeft daar wat meer last van en laat dat ook merken.
Na anderhalf uur racen bleek daarnaast dat een paar karts last kregen van een te hete motor, lees koppeling. Oorzaak was vermoedelijk het rijden door sommige rijders met de voet constant op het gas en bijremmen in de bochten. Een wijze van racen waarvan we weten dat het niet optimaal is, zowel voor de prestaties als de karts. De karts krijgen het zwaar te verduren op de koppeling en de remblokken. Het was echter niet anders en enkele rijders kwamen binnen met een oververhitte koppeling en remblokken. Olie er uit gegooid, verbrand, weg trekkracht. En dat trof in eerste instantie FeJo Racing en JSM.
Laat trouwens niet onverlet dat de doorsnee rondetijden die de teams toen etaleerden aardig aan elkaar gewaagd waren.

0003.jpg
Topteam TechBlue-COR RAcing lang op kop, pech, toch nog P2

TechBlue had naar verwachting het heft in handen genomen, nog steeds gevolgd door RMK Racing. Ook Racelijn.nl-Mechanica had de zaken weer rechtgetrokken en reed op P3, net voor Finntax, dat super ging.
Op dat moment vielen Q-Tox en RoMa Racing ons steeds meer op. Rustig in gedrag, maar o zo snel op de baan reden ze op P5 en 6.
JSM had zich meer van deze eerste race voorgesteld en zakte af naar P7. Dit werd manmoedig gedragen, want ook zij wisten dat er nog anderhalf uur te gaan was en dat de prijzen pas op de meet werden verdeeld en geen ronde eerder. De mannen gaven niet op en gingen er nog eens goed voor zitten.
Henries Place op zes deed het boven verwachting goed, terwijl Team Racing, RMK en FeJo gebroederlijk wat terug waren gevallen toen de minder snelle karts en pech hun deel werden.
Achter hen waren het Q-Tox 2 en Qurius 1 die onderling P10 betwistten, terwijl Q-Tox, Qurius 2 en 3D-VCN de laatste plaatsen bezetten.

Racelijn.nl sloot aan bij TechBlue en de strijd barstte met nog een uur race te gaan vol los.
TechBlue leek op de overwinning af te stevenen, maar Racelijn.nl bleef altijd in de buurt. Prachtig te zien hoe deze teams elkaar in de gaten bleven houden, welke rijder er in welke heat zou racen. Een aantal teams herstelde zich knap, waaronder RMK Racing. Een onwillige transponder miste een aantal ronden, maar ze wisten waar ze lagen, net achter JSM, evenals dat hun directe tegenstander JSM dit trouwens goed in de peiling had.

0001.jpg
Erik van den Hoogen namens Finntax ARKC P3, ZG P1 topprestatie

De eindsprint naar de finish zorgde voor spannende momenten. JSM was opgerukt naar vier en had RMK en RoMa Racing in de slipstream.
Henries Place, Team Racing en FeJo waren in een onderlinge strijd verwikkeld, waarbij het er vol op ging.
Q-Tox 2 en Qurius 1 bleven in elkaars spoor en achterin bleef de status quo gehandhaafd.

Bij de zwaargewichtteams was de strijd nog nooit zo spannend geweest. Finntax, RMK en RoMa gaan samen met FeJo de kampioenstitel betwisten. Hier in Zuidlaren deelde Finntax de eerste dreun uit door de ZG race te winnen, voor RMK en RoMa, dat als nieuwkomer de ogen op zich gericht wist.
Finntax pakte naast de winst bij de ZG ook de derde plek op het podium ARKC, waardoor meteen even twee bekers mee naar huis gingen. Wat waren de mannen trots.

0013.jpg
Het was even zuur die pech vlak voor het eind, maar er kon gelachen worden bij TechBlue

Zoals gezegd stevende TechBlue op de overwinning af, ware het niet dat Kevin met nog drie ronden te gaan stil viel. Een snelle kartwissel mocht niet verhelpen dat Racelijn.nl hen passeerde en de overwinning pakte. Zuur, erg zuur voor Techblue, dat echter snel besefte dat ze een heel grote kans maken op het kampioenschap 2009 en dat verzachtte de pijn iets.
Op vier, net achter Finntax eindigde JSM, dat uiteindelijk als gevolg van hun doorzettingsvermogen  toch datgene kreeg waar ze voor gingen, een plek bij de eerste vier.
Op 5 RMK, tweede ZG, op zes RoMa, derde ZG, een mooi resultaat voor de ZG teams.

Al met al kwam een eind aan een bewogen eerste race, waarbij bleek dat vreugde en verdriet heel, heel erg dicht bij elkaar kunnen liggen.

Als rijder van de dag werd gekozen Pieter van Zeeland van Qurius 2. Een topinstelling gepaard gaand met nuchterheid en realiteitszin bracht hem het eerste punt voor deze nieuw ingestelde trofee, Rijder van het Jaar ARKC 2009.

De snelste raceronde ARKC was voor TechBlue, dat met 33.432 het extra punt pakte.
De snelste ronde ZG klassement was voor Finntax, 33,845.

We gaan ons klaar maken voor race 2 op 15 februari bij Hezemans in Eindhoven, waar we volle bak hebben. Twintig aangemelde teams voor negentien plaatsen. Dat belooft wat.

0008.jpg
Podium race 1 ARKC

0009.jpg
Podium ARKC en ZG race 1 ARKC

De uitslag:

1.  Racelijn.nl-Mechanica    30
2.  TechBlue-COR Racing    27
3.  Finntax Racing        23    ZG 1    31
4.  JSM Racing        21
5.  RMK Racing        19    ZG 2    26
6.  RoMa Racing        17    ZG 3    23
7.  Henries Place-B&N Polen               15
8.  Team Racing        13   
9.  FeJo Racing        12    ZG 4    21
10. Q-Tox 2                          11
11. Qurius 1        10    ZG 5    19
12. Q-Tox              9
13. Qurius 2          8    ZG 6    17
14. 3D-VCN          7    ZG 7    15

Laatst bewerkt door Casper (01-02-2009 19:37:33)


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 02-02-2009 01:18:55

Ericko
Gebruikers
Van: Uden
Geregistreerd: 21-12-2008
Posts: 13

Re: Verslag en uitslag race 1 ARKC 2009 Speedworld Zuidlaren

Zo kan ie wel weer he Casper, heel erg bedankt voor al die complimenten. Maar ik ben niet voor zo snel als ik paar jaar terug was, weeg nu ook 90 kilo en geen 75kg meer....

Mooi verslag

Greetz Ericko

Offline

#3 02-02-2009 11:26:22

Mike
Gebruikers
Van: IJmuiden
Geregistreerd: 15-05-2008
Posts: 138
Website

Re: Verslag en uitslag race 1 ARKC 2009 Speedworld Zuidlaren

Mooi verslag! Het verslag van JSM Racing is weer te downloaden via onze site; www.jsmracing.nl


Nulla Tenaci Invia Est Via..

Offline

#4 02-02-2009 17:14:28

CriZz
Gebruikers
Van: Spijkenisse
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 380
Website

Re: Verslag en uitslag race 1 ARKC 2009 Speedworld Zuidlaren

Ericko geschreven:

Zo kan ie wel weer he Casper, heel erg bedankt voor al die complimenten. Maar ik ben niet voor zo snel als ik paar jaar terug was, weeg nu ook 90 kilo en geen 75kg meer....

Mooi verslag

Greetz Ericko

Woog jij ooit 75 kilo ? nee joh grapje..
Leuk verslag Casper, krijg dan toch weer de kriebels als je dit zo leest.
Even trouwens voor de goede orde aangezien ik van vele de vraag kreeg waarom wij zijn gestopt en dat het team uit elkaar ligt. Het team bestaat gewoon nog alleen heet het niet Revolution racing maar Squadra revolutions. Pascal is overgegaan naar JSM Racing en we bestaan nog steeds uit Tim, Jardo en ik. Onze bedoeling was om MKS te gaan rijden dit seizoen maar dat viel in puin door nogal wat redenen vandaar dat we daar nog niet aan de start staan. Maar we bestaan zeker nog en we rijden dit jaar zeker nog mee in de MKS. Voor meer info verwijs ik naar squadra-revolutions.com.
We zien iedereen binnenkort weer is op een race.


Motto "Ask any real driver ? It doesn't matter if you win by an inch or an mile.... WINNING IS WINNING! "

Offline

#5 24-02-2009 17:46:47

kaihard
Gebruikers
Van: Utrecht/ baan: Maarssen
Geregistreerd: 09-06-2008
Posts: 136
Website

Re: Verslag en uitslag race 1 ARKC 2009 Speedworld Zuidlaren

casper,
is het wel zo dat een ZG team aan de leiding was na een uur?

ik kan mij anders herinneren dat bas en marcel een arkc race hebben gewonnen. namelijk de laatste Amsterdam race die ooit gereden is bij de ARKC.
toenmalig nog het team Dynamic Boost

groet,

''kaihard''


Seize every moment...

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices