#1 21-04-2009 20:52:09

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

cpoint.jpg
Racewear en Kart Incentives

ikk.jpg
Individueel Kart Kampioenschap


IKK race 4 outdoor Kartbaan Oldenzaal

Hard en overwegend fair, zo heb ik de vierde IKK race ervaren.

De laatste weken waren we druk doende geweest met de plaatsing van de rijders in de First en Second Division van het Nederlands Kampioenschap indoor racing individueel, de IKK.
Zo’n veertig rijders en rijdster passeerden de revue. Op basis van drie criteria werd uiteindelijk iedereen geplaatst en konden we voor het eerst in Oldenzaal zien hoe de plaatsing uit zou pakken.
Je bent als organisator natuurlijk meer dan benieuwd hoe de gepromoveerde rijders het er af zouden brengen, in dit geval Peter van Dijk (ZG), Ivo van Strien en Billy van de Clundert (ZG).
Omdat we met meer rijders per poule in Oldenzaal racen dan de vijftien geplaatste rijders in de First mochten ook Vince Joseph, Eric van den Hoogen, Ruben Boutens en Dave Noija hun kunsten in de First vertonen.

We hadden er al een paar weken naar uit gekeken, en als je dan eindelijk in je auto onderweg bent naar Oldenzaal, krijg je dat prettige familiegevoel over je dat in de IKK heerst en deze competitie zo kenmerkt.
Dat gevoel zouden we niet meer kwijt raken totdat we uiteindelijk na de terugreis weer voor de eigen woning stopten. Kort gezegd, we hebben een geweldige racedag meegemaakt.

0072.jpg
Hoezo de banden ingereden?

Een voordeel van twee poules waarin de rijders akelig gelijkwaardig aan elkaar zijn is spanning van de eerste tot de laatste meter, van de eerste tot de derde heat per poule.
De gelijkwaardigheid van de rijders brengt ook wel een nadeel met zich mee als je het als nadeel wilt zien trouwens: Vorming van groepen waarin iedere rijder de totale concurrentie wil verschalken en zich zo naar voren wil rijden. We hebben wat heftige taferelen de revue zien passeren. Dat maakt het racen mooi, is de slagroom op de taart: Heftig strijden om iedere meter en er uiteindelijk als winnaar uit zien te komen. Maar wel binnen de grenzen van het toelaatbare, dat is de kunst van het spelltje dat karting heet.

En zo kwamen vanaf 10.30 uur de rijders binnen druppelen. Zichtbare spanning en veel lopen naar de toiletruimte kenmerken deze aan de races vooraf gaande uurtjes.

Omdat ik ook rijkelijk aan de vroege kant was, nam ik eens de tijd om via de foto’s aan de muur in de kantine een beetje te mijmeren. Want jongens, wat heeft deze baan een geschiedenis. Het circuit ligt er al vanaf 1962. Prachtig om de kart-evolutie in beeld te zien. Als je dan ook nog de foto tegenkomt van Alain Prost die hier in 1973 wereldkampioen karting werd en op de foto juichend over de finish gaat, dan realiseer je je dat je mee mag werken aan zo’n stuk geschiedenis. En dat voelt goeeeeeeeeeeeeeed.
0029.jpg
Patrick van den Berg in zijn mooie rijstijl

Als dan Albert eindelijk met de loting van de drie karts per rijder begint en deze bekend maakt, maakt iedereen zich op voor de komende strijd.

Een strijd die begon met de Second Division.
Toch wel een beetje tot mijn verbazing, en eigenlijk ook weer niet, pakte Yvonne Houffelaar de pole. Yvonne verkeert in een bloedvorm en dat zou iedereen merken.
Achter haar Dirk Ahrens en Jerfaas van Sijll, terwijl nieuwkomer Frank Bamberg de vierde stek voor zich opeiste, net voor klassementsleider Second Division Paul Broekmeulen en tweede dame Laura van Veldhuisen.

Heerlijk om de 19 rijders van de startplaats te zien vertrekken nadat de Nederlandse driekleur was gezwaaid.
Yvonne gooide meteen de deur dicht in de 90 graden bocht naar rechts.
Dat lukte niet iedereen, zodat de nodige positiewisselingen meteen al plaatsvonden. In de eerste knikken was het flink duwen en blokken, waardoor in deze eerste ronde door een aantal rijders de slag al verloren werd. We zeggen het iedere keer weer; De race wordt nooit in de eerste ronde gewonnen, maar wel vaak verloren. En zo was het nu ook weer voor een enkeling.

In de Second wordt anders gereden dan in de First, waar de rijders gecontroleerder zijn. Vaak vanwege de langere ervaring en het beter omgaan met de wedstrijdspanning.
Niettemin, Yvonne was een klasse apart en bleef weg. Uiteinde pakte ze vier seconden op Jerfaas van Sijll, die zijn ervaring aanwendde om alle aandringende rijders achter zich te houden. Hij was constant in gevecht met o.a. Frank Bamberg. Frank rijdt intelligent, kijkt goed en valt constant aan. Je bent hem nooit kwijt en daar kwam Jerfaas regelmatig achter als Frank weer eens binnendoor kwam.

0103.jpg
Closeracing in de Second Division met Annelien Boutens op kop

Zeventien van de negentien rijders eindigden in de zelfde ronde.
Bij de ZG waren het Rene Melenhorst en verrassend Arnaud Prins die op algemeen 9 en 10 de eerste slag bij de ZG categorie wonnen.
Opvallend Paul Broekmeulen die wisselend reed, terugviel naar de laatste plaats en vervolgens toch terugvocht naar 8, net achter de verrassend sterke Mark de Bruin.

0018.jpg
Yvonne Houffelaar was supersterk vanmiddag

De ervaring leert dat de races twee en drie in spanning nog meer toenemen en dat was nu ook het geval.
Het was Frank Bamberg die in de tweede race het voortouw nam en na een zinderende strijd het voordeel pakte op Jervaas en Yvonne. Yvonne hield lang stand, maar moest Frank voor laten gaan en uiteindelijk aan hem de overwinning laten. Een overwinning met glans, want de manier waarop hij Jerfaas aftroefde verdient alle lof. En die kreeg hij na afloop vooral van Jerfaas die zich een sportief rijder toonde.
Yvonne moest ook in Dirk Ahrens en Annelien Boutens haar meerdere erkennen. Annelien Boutens? Jazeker Annelien Boutens. Vanaf P14 hield ze verschrikkelijk huis tussen de mannen en reeds strak naar voren om uiteindelijk ook nog voor Dirk P3 voor zich op te eisen.
Annelien voerde een grote groep aan. Tien rijders zaten gewoon binnen een seconde op de eindstreep. Het was tot op het laatst niet duidelijk wie waar zou eindigen. Het ene moment lag je drie, om een bocht verder weer op veertien te koersen. Malcolm Poppe ervaarde dit aan den lijve. Van drie in een paar bochten terug naar veertien. Hij was er zo door van slag dat hij niet meer naar voren wist te komen. Sowieso een moeilijke opgaaf in deze groep, wat ook ervaren werd door Paul, die in de verdrukking kwam telkens als hij een enkele plaats had gewonnen en uiteindelijk op dertien eindigde. Hetzelfde gold voor Mark de Bruin, Jeroen Feenstra en Laura van Veldhuisen, die een ongelukkige heat reden.
Nieuwkomers Bart Agazzi en Niels Snoeck voelden zich na wat aftasten meteen thuis in de IKK. Hun resultaat mocht er zijn, 11 en 12 in deze heat.

Beter brachten Rene Melenhorst en Arnaud Prins het er af. Ze hadden bezoek gekregen van de derde ZG-er, Bart Louwes en eindigde op 8, 9 en 10. “Niette slechte” voor de ZG-ers. Bart was zichtbaar vermoeid en erkende dat het niveau nog meer is toegenomen sinds zijn laatste race in 2008.

0032.jpg
Jeroen Feenstra, sneeeeel

De derde race moest de beslissing brengen, want zowel Frank als Jerfaas hadden vier punten en stonden vooraan op de grid, met Frank vanwege de betere rondetijd op pole.
Frank wist dat hij het moeilijk zou krijgen in deze gelote derde kart. Hij hield het kort vol, want vrij kort na de start pakte Yvonne Houffelaar de hele eerste groep in een ronde tijd. Ze liep weer eens uit naar negen seconden voorsprong.
Frank hield lang stand op P2 en hield de hele compacte meute van zeventien rijders achter zich. Je zag het bijna aankomen en het gebeurde. De groep was zo aan het duwen en trekken achter de verbeten standhoudende Frank, dat uiteindelijk een botsing onvermijdbaar was. Bart Agazzi tikte Frank er uit en de hele groep kwam binnendoor. Frank was meteen kansloos voor het podium. Sneu, heel sneu. Bart reed ook zichzelf uit de race en zal nu nog steeds spijt van de actie hebben denk ik.

[img]http://www.dynamicracing.nl/albums/albu … m/0111.jpg /img]
Pakte bijna de winst, talentje hoor, Frank Bamberg uut Zuudloarn

De weg lag vrij voor met name Malcolm Poppe en Annelien Boutens die optimaal profiteerden en na een zinderende derde race als tweede en derde over de streep kwamen.
Voor ZG Rene Melenhorst die de race van zijn leven reed en zelfs voor Dirk Ahrens en Eric van der Veen eindigde. Eric streed met Mark de Bruin en Arnaud Prins om P6 en won dit maar nipt. Arnaud reed zijn beste race in twee seizoenen tot nu toe en HOE!! Meteen podium ZG

Laura van Veldhuizen herstelde zich enigszins en reed naar negen, net voor Jerfaas van Sijll, die het dit keer moeilijk had. Typerend trouwens voor hoe dicht de groep bij elkaar zit in prestaties, als je ziet dat Jeroen Feenstra hier gewoon bij aansloot na in de vorige race er niet aan te pas te zijn gekomen.

Ook mooi de strijd tussen Iwan Gerbes, Rene Wegman en Patrick van den Berg. De hele race als aan een touwtje zichtbaar genietend van de strijd. Mooi om deze mannen zo te zien genieten. En dan doen wij het ook.

0027.jpg
Rene Melenhorst en Arnaud Prins, verrassend sterke zwaargewichten

Als je dit hebt gezien, wat kun je dan nog meer verwachten als de First Division in de baan komt. Niets dacht ik in eerste instantie. Maar dat was te gemakkelijk gedacht.
Want de mannen rijden gewoon een klap harder en doen dat ook nog eens in een homogene groep.
Het is moeilijk te omschrijven, maar kort gezegd spat de ervaring er van af. Rust, geslepenheid, concentratie, toeslaan op het juiste moment, het is allemaal in ruime mate aanwezig.
En dat maakt deze Divisie zo aantrekkelijk voor iedere rijder, maar ook zeker voor de toeschouwer.
Geen gezeur over verschil in karts, nee gewoon altijd vooraan moeten rijden als je hoog in het klassement wilt eindigen. En een aantal rijders beheerst dat kunstje.

Een  van hen luistert naar de naam Kevin den Ouden. Niet voor niets kampioen in 2007 en 2008.
Het zat hem in de eerste races wat tegen agv materiaalpech, maar hij zou vandaag terug slaan.
De pole was in ieder geval de eerste winst.
De broertjes Niels en Vince Joseph op een tiende op twee en drie, Pim Speelman op vier en klassementleider Jeroen van As op vijf.
De eerste acht stonden gewoon binnen een halve seconde, hoezo aan elkaar gewaagd?

0070.jpg
De pole was voor Kevin den Ouden

0109.jpg
De winst voor Jeroen van As, hier nog achter Kevin

Na de start was het Kevin die de kop resoluut pakte.
Ik meende hem “adios amigo’s”  te horen roepen op het moment dat hij het gat sloeg.
Niemand had weerwoord en Kevin bouwde een voorsprong op van 11 seconden.
Jeroen van As had flink last van de ontketende Dave Noija maar schudde hem bij een verkeerde inhaalactie af. Dave blijft constant aanvallen, maar doet dat ook wel eens op een manier die net niet kan.
Hij won wel de onderlinge strijd van Niels, Pim en Vince. Niels en Vince zijn broertjes met veel broederliefde, maar niet op de baan. En zo hoort het. De strijd met Pim was er een om in te lijsten.

0035.jpg
Vince Joseph maakte het broer Niels erg moeilijk

Niels Mutser zwom tussen hen en de achtervolgende groep, die werd aangevoerd door “blokkoningin” Annemarie Borgers. Ze hield stand tegen Joop van Grinsven, Mark van den Anker en Quyen Nguyen.
Mark en Quyen toonden aan toppers onder de ZG-ers te zijn. Ze verbeteren zich van race tot race en dat is prettig te constateren.

Ruben Boutens, Paul Bax en Edgar Wurster vochten de volgende strijd uit en daar werd nog wel eens een “lichaampje bij gebruikt” zoals Edgar het uitdrukte. Het bleef binnen de grenzen en we genoten volop.

0085.jpg

0080.jpg
Hoezo druk bij de ZG?

Billy van de Clundert, Marcel Kerkhofs, Ivo van Strien, Peter van Dijk en Erik van den Hoogen sloten al strijdend de rij.
Peter mailde me een mooie omschrijving van zijn eerste belevenis in de First Division die ik jullie niet wil onthouden: ” Moet denk ik nog even wennen aan het rijden in IKK 1, het rijdt net iets sneller en compacter. Dit was ik niet gewend van het IKK 2.”

Race twee leek weer voor Kevin te worden. Teammaatje Jeroen van As stootte resoluut door naar P2 en bumper aan bumper ging het rond, af en toe van positie wisselend.
Alleen, er was geen rekening gehouden met ZG-er Edgar Wurster. Maar hij kwam gewoon even van veertien naar de kop gereden. Voordat de mannen het door hadden lag Edgar aan kop en stond deze positie niet meer af.
Een toeschouwer drukte de capaciteiten van Edgar als volgt uit: “Soms is hij laconiek en gelooft hij het wel, maar als hij het op zijn heupen heeft is hij niet te verslaan”. Kennelijk had hij het nu “op zijn heupen”.
Kevin hield Jeroen van zich af en koerste naar twee.

Achter hen werd een verbeten gevecht gevoerd door Pim Speelman, Niels Mutser (die het licht ook weer had gezien) en Annemarie Borgers. De finish was in deze volgorde. Nadat we lang niet konden voorzien wie als winnaar van deze groep uit de bus zou komen was het Pim die via een prachtige inhaalactie het plecht in zijn voordeel beslechtte.

0055.jpg
Pim Speelman kruipt naar de top toe

Achter hen deden Erik van den Hoogen en Mark van den Anker (ja weer hij) goede zaken voor het ZG klassement, terwijl ook Ruben Boutens, Ivo van Strien, Marcel Kerkhofs en Paul Bax aansluiting bij deze groep hadden gevonden.
Vince Joseph viel met een lastige kart terug naar 14, net voor Joop van Grinsven die ook een lastige heat beleefde en Dave Noija. De laatste plaatsen waren voor de strijders Peter van Dijk, Quyen Nguyen en Billy van de Clundert. Billy was uitgestapt en zou niet terugkeren.

En dan komt race drie. Je zou zeggen geen vuiltje aan de lucht voor Kevin, Jeroen en Pim die van de eerste plaatsen vertrokken.
Maar zoals gezegd Edgar “had het op zijn heupen”. Weergaloos vocht hij zich naar voren, ook nu af en toe op de grens, maar binnen het toelaatbare. Een topper.
Hij was niet te houden en racete naar 1.
Hij nam Niels Mutser mee. Niels reed bekeken en volgde knap. Beiden reden Pim op vier seconden. Maar Pim deed goede zaken en zou via de derde positie het podium halen. Zijn eerste in de First.
Jeroen van As deed goede zaken en reed naar vier, maar niet nadat hij de heftige strijd met Niels en Vince Joseph in zijn voordeel had beslist na een paar knappe actie over en weer.
Jeroen werd dagwinnaar. Het was niet aan komen waaien, hij heeft er voor moeten vechten, maar het was verdiend.

0065.jpg
Edgar Wurster, Zwaargewicht en snelste over drie snelste rondetijden, onmogelijk? Voor hem niet

Onze WK-ganger Ruben Boutens had het moeilijk maar vocht zich onder luide aanmoedigingen van zijn grote supportersgroep een weg naar zeven en eindigde net voor Kevin. Deze wist bij aanvang al dat het moeilijk zou worden in de gelote kart. Hij bleef maar net Joop van Grinsven en ZG-ers Mark van den Anker, Marcel Kerkhofs en Quyen Nguyen voor. Kevin moest al zijn ervaring en blokkunsten aanwenden, maar het loonde. Eindelijk weer een podiumplaats.

Dave Noija vocht te heftig met Annemarie en kreeg een penalty toebedeeld. Het was net TE Dave.
Paul Bax, Ivo van Strien, Peter van Dijk en Annemarie sloten de rijen. Ze werden door de inhaalactie van Dave door elkaar gehusseld.

En zo kwam er weer een eind aan een heerlijke racedag op het mooie zonnige circuit van Oldenzaal.

We gaan ons opmaken voor de volgende battle, weer outdoor, op 16 mei op het circuit van het Belgische Antwerp Karting.

Tot dan.

Met dank aan Albert Borgers voor de mooie foto’s; www.dynamicracing.nl voor meer foto's


De daguitslagen:

First Division

         1    2    1+2    3    Totaal    tijden 1    tijden 2    tijden 3    Totaal    IKK    ZG
1    Jeroen van As         2    3    5    4    9    40,569    40,708    40,862    122,139    30    
2    Kevin den Ouden         1    2    3    8    11    40,231    40,497    41,124    121,852    27    
3    Pim Speelman         5    4    9    3    12    40,449    41,010    40,894    122,353    23    
4    Niels Joseph         4    5    9    6    15    40,532    40,919    40,562    122,013    21    
5    Niels Mutser         7    6    13    2    15    40,791    41,007    40,622    122,420    19    
6    Edgar Wurster    ZG    14    1    15    1    16    40,891    40,331    40,567    121,789    17    31
7    Vince Joseph         6    14    20    5    25    40,421    41,455    40,664    122,540    15    
8    Mark van den Anker    ZG    10    9    19    9    28    40,908    40,852    41,183    122,943    13    26
9    Ruben Boutens         12    10    22    7    29    41,169    41,183    40,730    123,082    12    
10    Dave Noija         3    16    19    14    33    40,307    41,290    40,992    122,589    11    
11    Annemarie Borgers         8    7    15    18    33    40,772    40,785    41,662    123,219    10    
12    Joop van Grinsven         9    15    24    12    36    40,816    41,290    41,034    123,140    9    
13    Marcel Kerkhofs    ZG    15    12    27    10    37    41,126    40,773    40,656    122,555    8    23
14    Erik van den Hoogen    ZG    19    8    27    11    38    41,728    40,922    41,164    123,814    7    21
15    Paul Bax    ZG    13    13    26    15    41    41,055    41,152    41,334    123,541    6    19
16    Quyen Nguyen    ZG    11    19    30    13    43    40,840    41,252    41,420    123,512    5    17
17    Ivo van Strien         17    11    28    16    44    41,110    40,852    41,068    123,030    4    
18    Peter van Dijk    ZG    18    17    35    17    52    41,433    41,240    41,401    124,074    3    15
19    Billy van de Clundert    ZG    16    19    35    19    54    41,197    40,713    50,000    131,910    2    13
                                                   
    Snelste ronde:  Kevin den Ouden 40,231                                   
    ZG Edgar Wurster 40,331                                            
0117.jpg

Second Division

         1    2    1+2    3    Totaal    tijden 1    tijden 2    tijden 3    Totaal    IKK    ZG
1    Yvonne Houffelaar         1    5    6    1    7    40,441    40,988    40,923    122,352    11    
2    Dirk Ahrens           4    4    8    5    13    40,359    40,838    40,689    121,886    23    
3    Jerfaas van Sijll         2    2    4    10    14    40,576    40,938    41,414    122,928    1    
4    Annelien Boutens         14    3    17    3    20    40,881    40,476    40,811    122,168    17    
5    Rene Melenhorst    ZG    9    7    16    4    20    40,731    40,878    40,846    122,455    8    26
6    Malcolm Poppe         5    14    19    2    21    40,560    40,861    40,903    122,324    12    
7    Frank Bamberg         3    1    4    18    22    40,448    40,589    41,227    122,264    13    
8    Eric van der Veen         12    6    18    6    24    40,935    40,953    40,910    122,798    3    
9    Arnaud Prins    ZG    10    9    19    8    27    40,964    41,125    41,056    123,145    1    19
10    Mark de Bruin         7    15    22    7    29    40,598    41,350    40,874    122,822    2    
11    Paul Broekmeulen         8    13    21    14    35    40,625    40,805    41,091    122,521    7    
12    Niels Snoeck         13    11    24    12    36    40,912    40,625    40,652    122,189    15    
13    Bart Agazzi         6    12    18    19    37    40,619    41,214    41,130    122,963    1    
14    Laura van Veldhuisen         11    19    30    9    39    40,724    41,494    40,996    123,214    1    
15    Patrick van den Berg    ZG    17    8    25    17    42    41,363    40,869    41,605    123,837    1    12
16    Bart Louwes    ZG    19    10    29    13    42    41,845    40,929    41,413    124,187    1    10
17    Jeroen Feenstra    ZG    16    18    34    11    45    41,443    41,502    41,292    124,237    1    9
18    Iwan Gerbes    ZG    15    17    32    15    47    41,168    41,475    41,664    124,307    1    8
19    Rene Wegman    ZG    18    16    34    16    50    41,639    41,431    41,604

    124,674    1    7

0114.jpg

Laatst bewerkt door Casper (30-04-2009 16:20:09)


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 21-04-2009 21:02:51

Paul-Broekmeulen
Gebruikers
Van: haaren
Geregistreerd: 12-03-2009
Posts: 92

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

hmm ... ben nog verassend ver naar voren gekomen qua tijden big_smile had ik niet verwacht .. dan is wat mijn part alles weer goed! big_smile het was trouwens ook een lekker lang ( dus leuk verslag ) .. vind ik altijd leuk om te lezen tongue

Laatst bewerkt door Paul-Broekmeulen (21-04-2009 21:14:55)


Eat my revenge!

Offline

#3 21-04-2009 21:29:58

5150
Gebruikers
Geregistreerd: 05-05-2008
Posts: 33

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

tsja, als ik naar die tijden kijk ben ik ook wel tevreden.   Jammer alleen dat dat niet beloond wordt met een plek op het algemene podium,....... daar heb je helaas 3 goeie races voor nodig.

Offline

#4 21-04-2009 22:25:28

Frank
Gebruikers
Van: Groningen
Geregistreerd: 08-12-2008
Posts: 25

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

hey Casper,

Super verslag je voelt de spanning van toen al weer helemaal. Dat moet ook wel want met zo'n mooie baan,goeie karts en een leuk pole! Maar volgende keer pak ik de winst. Teminste probeer er alles aan te doen!
Tot morgen!

Groeten,
Frank


Te koop: Intrepid Cruiser voorremmen (bj 2009) incl. Rotax Max senior

Offline

#5 21-04-2009 23:20:15

Niels Mutser
Gebruikers
Van: Soesterberg
Geregistreerd: 19-06-2008
Posts: 92

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

erg leuk verslag weer casper, en de race zelf was inderdaad ook weer mooi.

In de kwalificatie zat het al dicht bij elkaar en dan kost een foutje je direct een paar plaatsen op de grid. Helaas maakte ik zo'n foutje, had te weinig ruimte gemaakt om er een paar goede rondes uit te knallen. Had een beetje last van het verkeer, maarjah, dat doe je dus zelf, dus niet zo handig tongue 9e startplaats dus, maar met een goede start direct 2 rijders verschalkt nog voor de eerste bocht, waaronder ook annemarie. Gelukkig maar, want als je daar achter zit heb je wel enigzins een probleem wink Helaas kon ik de rijders voor me net niet bijhouden. Vince en Pim geloof ik zag ik de hele tijd met elkaar in gevecht, en gat bleef praktisch gelijk (totdat ze elkaar paar keer in een ronde inhaalden, en het gat halveerde, maar nog steeds metertje of 10, 20 was). Eigenlijk vrij eenzame heat, voor me een groep, en erachter, maar kon dus 'rustig' mijn rondjes rijden. Race 2 weer een goede start, vrij snel doorgestoten naar P5, maar Edgar kwam er nog langs, dus werd P6. Zag op het einde annemarie steeds dichterbij komen, en was nog even bang dat ze me zou pakken, maar de race werd gelukkig afgevlagd voordat ze de kans daartoe kreeg. Toen race 3, als vijfde gestart, weer een goede start, buitenom een paar mensen geprobeerd te pakken, maar lukte niet helemaal. En toen ging het opeens allemaal heel snel, geen idee meer hoe het ging, alleen opeens zaten pim en edgar voor me, en jeroen en kevin erachter. Kan me echt niet meer herinneren hoe dat ging. Toen achter Pim aan, paar keer gekeken, en uiteindelijk harder een bocht uit, op het rechte stuk bijna ernaast, en bij de bocht hem netjes uitgeremd, en zo op P2 terecht gekomen, en vervolgens weer de rest van de heat niemand meer gezien. Zat nog wel flink te pushen om te proberen de snelste ronde te rijden, maar daar ben ik uiteindelijk ook redelijk dik niet in geslaagd. Uiteindelijk dus P5 totaal, en een mooie racedag ten einde. Nog een aantal dingen weer bij geleerd, en nog wat tips gekregen waar ik hopelijk volgende races wat mee kan doen smile

Op naar Antwerpen, en hopelijk daar ook weer mooie races.


Casper geschreven:

Maar Pim deed goede zaken en zou via de derde positie het podium halen. Zijn eerste in de First.

Pim had in Zuid-Laren ook een podium P2, maar daar was jij geloof ik door ziekte niet bij wink

Offline

#6 22-04-2009 09:31:20

daoed
Gebruikers
Geregistreerd: 23-06-2008
Posts: 25

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

Casper,

De drive throug van mij was terecht. Ik had het met Albert over gehad en hij heeft mij uitgelegd waar en hoe.
Ik was idd een beetje te ruig met mn inhaalactie.

Voor degenen die ik te ruig,grof heb ingehaald MN excuses.
Ik zal de volgende races proberen om niet meer zo ruig en grof te gaan rijden

dave

Offline

#7 22-04-2009 17:29:39

LauwtJ
Gebruikers
Geregistreerd: 18-04-2009
Posts: 21

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

Hallo Allemaal,

Wat een verslag, Maar wat was het een Race!
Ondanks de keren dat ik eraf ging vond ik het een SUPER race!
Heerlijk met het mooie weer en ow wat was het spannend!

Aangezien ik niet alle races rij zie ik jullie zo wie zo weer in Oldenzaal in September geloof ik!
En dan hoop ik nog sterker te zijn en niet steeds terug te vallen naar laatste en dan weer naar voren hoeven te knokken!

Succes allemaal met de Volgende races.

Groetjes Laura

Offline

#8 23-04-2009 11:30:13

kaihard
Gebruikers
Van: Utrecht/ baan: Maarssen
Geregistreerd: 09-06-2008
Posts: 136
Website

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

casper als ik het goed heb, heb ik ook pim op het podium zien staan in zuid-laren
die race vocht hij de hele race met jeroen van as
voor de dag overwinning

''kaihard''


Seize every moment...

Offline

#9 28-04-2009 21:24:01

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

Foto's zijn geplaatst.
Met dank aan Albert Borgers, www.dynamicracing.nl voor meer fotografie.


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#10 29-04-2009 17:33:58

Peter van Dijk
Gebruikers
Van: Venlo
Geregistreerd: 06-03-2009
Posts: 10

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

He Mr Q: is je film iets geworden ??
Wil nog wel een keer zien, hoe we met drie man tegelijk door een bocht gaan. Of waren het twee bochten ??
Was wel een ruig moment in de race vond ik.

Gr.Peter.


"Float lika a Cadillac''
''Sting lika a Beemer''

Offline

#11 29-04-2009 23:31:03

Mr. Q
Gebruikers
Geregistreerd: 01-12-2008
Posts: 26

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

Nee, helaas zijn er niet veel bruikbare filmfragmentjes omdat mijn camera iets te ver naar beneden was gericht..
(of omdat ik gewoon teveel naar beneden kijkt.. wink)
Zal m'n camera voor Antwerpen dus even bij moeten stellen.. tongue

Offline

#12 30-04-2009 13:18:56

Yvonn. ( L')
Gebruikers
Van: Rotterdam
Geregistreerd: 02-07-2008
Posts: 45
Website

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

Hee Casper,

de foto die je heb was Patrick van den Berg ipv Quyen Nguyen.
leuk verslag, weer zin in volgende IKK race !
maar eerst zondag ARKC !

xYvon !

Offline

#13 30-04-2009 16:19:14

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

Dank je Yvonne, had ik bijn a Patrick vergeten. Ze lijken ook wel erg veel op elkaar.
Heb de tekst aangepast zoals het hoort.
Tot zondag, we hebben er zin in.


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#14 30-04-2009 20:58:17

Yvonn. ( L')
Gebruikers
Van: Rotterdam
Geregistreerd: 02-07-2008
Posts: 45
Website

Re: Verslag en uitslag IKK race 4 Kartbaan Oldenzaal 18-04-09

is goed hoor casper, ja idd zelfde pakkies wonen naast elkaar niet te missen haha !

Tot zondag heb er ook zin in !

xYvon !

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices