#1 06-06-2009 13:37:29

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag en uitslagen IKK race 6 Go Planet Enschede 30-05-09

cpoint.jpg
Racewear en Kart Incentives

ikk.jpg
Individueel Kart Kampioenschap

Foto’s worden geplaatst na ontvangst

Verslag en uitslagen IKK race 6 Kartbaan Enschede 30 mei 2009

Voor het eerste jaar maakt Go Planet Enschede deel uit van onze raceseries.
Op zaterdag 30 mei 2009 was het zover en waren we voor het eerste te gast in Enschede.
En het moet gezegd; Wat een geweldige entourage heeft men daar in Enschede. Soms heb je van die momenten dat je beseft hoe mooi racen, in dit geval karting, kan zijn als alles mee zit.
Werkelijk alles in Enschede klopt; Baan, personeel, horeca, karts. Met 100 % inzet heeft men het de IKK volledig naar de zin proberen te maken. Echt alles staat bij Ilhan en zijn crew in het teken van klantvriendelijkheid en klanttevredenheid.
Ik weet niet of men het in Enschede en omgeving beseft, maar men heeft daar gewoon de beschikking over een van de beste banen die ons land rijk is. Je zou er toch iedere week een paar keer naar toe gaan als je daar woont.

Als je al in zo’n sfeer binnen komt begint de dag goed en hoop je dat de races dito verlopen.
Een uitverkochte race weer, met vier nieuwe deelnemers; MKS topper Ivo van Egmond wilde zich een keer meten met de toppers in de IKK, Wereldkampioen Sebastiaan Circkens miste het racen enorm en was weer present, Brian Kroon komt uit de NJIKV en wil vooral strijd, Victor Wunnink en lokale matador Richerd Breker waren onbekend, maar zouden ons verbazen.

Het zou de race worden, bepalend voor degradatie-promotie na zes races, er stond veel op het spel.
In de Second Division zou het strijdbeeld bepaald worden tussen de gevestigde orde Sebas en de aanstormende jeugd onder aanvoering van Paul Broekmeulen.
In de First stond de strijd vooral in het teken van handhaving First of degradatie.

Meteen vanaf de eerste rondjes was er zoveel strijd en ging het er zo op dat ik dit verslag nog langer zou moeten maken dan het vorige van Antwerpen om alle acties en bijzonderheden over individuele rijders te vermelden, en dat wil ik jullie niet aandoen. Maar het verslag wordt toch lang genoeg 

Kijk die Circkens is een ervaren rijder, meer dan ervaren kun je wel stellen. Na een uitstap naar België en wat al niet meer, komt hij terug naar de IKK. Op het oude nest zullen we maar zeggen. Zoals Sebas zelf zegt was hij weer toe aan de lekkere sfeer en volle strijd die de IKK kenmerkt. En het moet ook gezegd hij straalde de vechtlust van een jonge hond uit. Ook goed om te zien dat hij vooral met open armen werd onthaald.
Meteen pakte Sebas de pole. Maar hij zou merken dat ook hier het niveau enorm hoog is, zeker in de top. Meteen na de start van de eerste race werd hij maar liefst door drie youngsters gepakt; Paul Broekmeulen, Annelien Boutens en Niels Snoeck kwamen strak voorbij. Je zag Sebas denken; What the F… Hij herstelde zich knap, pareerde, maar er werd meteen door de anderen gecounterd. En zo ging het door totdat Paul er genoeg van kreeg en resoluut de kop pakte en zijn voorsprong uitbouwde. Totdat hij met nog een paar ronden bij de achterblijvers kwam. Brian Kroon had niet door dat Paul op kop lag en counterde nadat hij was ingehaald. Paul werd voorzichtig, lette even niet op, toucheerde de vangrail en kreeg meteen Sebas in zijn nek. En dan kun je het schudden. Binnendoor en op naar de overwinning.
Annelien deed het super, een van haar betere races. Ze had het lastig, want ook Dirk Ahrens, Malcolm Poppe en Richard Breker sloten bij haar en Niels aan. Prachtig gevecht met Annelien als winnares.

De zwaargewichten streden met z’n zevenen bij elkaar en gaven elkaar geen duimbreed toe. De winst was voor Iwan Gerbes. Lekker, erg lekker gevoel moet dat geweest zijn, zijn eerste heatoverwinning. Op zijn bumper gevolgd door Rene Melenhorst en Jeroen Feenstra was ook hier de strijd enorm te noemen.

Race twee was er ook een om in te lijsten. Sebas wist wat er van hem werd verwacht, en voldeed daar aan. Samen met Paul liep hij weg van de rest. Wat heeft die Paul trouwens een ontwikkeling meegemaakt zeg. Rijp voor de First.
Dat Circkens het nog een beetje kan getuigt de snelste raceronde overall van de dag die door hem werd gerealiseerd. Goed voor een extra punt. Een goede dag voor Sebas, winst in de Second, snelste raceronde. Hij was het dus inderdaad nog niet verleerd.
Nu was het Niels Snoeck die de derde plaats opeiste, net voor Richard Breker. Beide verbaasden ons. Niels komt als een komeet; “First Division, be aware, Smooth Niels is coming” , Richard als onbekende maakte het op zijn thuisbaan volledig waar.
Brian Kroon was nu opvallend. De eerste race even wennen aan de heftiger strijd dan bij de NCC, race twee meeracend achter de kop. Goed gedaan.
Victor Wunnink gaf zijn visitekaartje af op P7, net voor Dirk Ahrens.
Dirk is een verhaal apart; Eerste race altijd scorend, tweede race minder, derde race idem. Conditie Dirk??

Bij de ZG was het nu Jeroen Feenstra die de race pakte, voor Rene Wegman. Ja, je leest het goed, de zwaarste, Rene Wegman. Glunderend in de kart als vanouds. Wat wil je ook met zijn leuke echtgenote langs de baan vol aanmoedigend.
Kijk, Rene kwam niet op het televisiescherm in race 1; alleen de eerste 14; Vrouwlief sprak hem even toe en Rene kwam race 2 en 3 wel op het scherm; Bij de eerste 14. uiteindelijk goed voor P3 op het podium ZG. En het was hem weer gegund.
Achter hen Rene Melenhorst onopvallend maar zeer snel op drie.
Ook opvallend dat Remco Vos, ook al goed voor zo’n 100 kg de aansluiting heeft gevonden. Terecht gezien al zijn trainingsarbeid.
Arnaud Prins en Patrick van den Berg hadden het zichtbaar lastig en hadden elkaar gevonden.

Race drie was aan kop een kopie van twee. Nu met Richerd Breker strak op drie, gevolgd door Rick Debski. De kop bleef sterk bij elkaar en er werden heel wat posities gewisseld. Malcolm Poppe en Niels Snoeck zijn vaste waarden in de Second. Ze vochten een schitterend duel uit. Complimenten.
Jeroen Feenstra reed naar de dagoverwinning bij de ZG door zijn knappe overwinning en positie in race drie. Hij staat hierdoor op de nominatie voor promotie.
Evenals Niels Snoeck trouwens.

Dan de First Division.
Er wordt een trap heftiger gereden dan in de Second. En dat zou vooral blijken in race drie toen de prijzen verdeeld zouden worden en daarnaast een aantal rijders zich realiseerde dat degradatie erg dicht bij kwam. The Warrior zou zijn naam weer eer aan doen. Heerlijk die vechtlust, tot op de grens, soms er over. Maar “That’s part of the game.”

Zo rond de helft van de competitie is het van belang je uitgangspositie veilig te stellen. Jeroen van As en Kevin den Ouden waren hier volledig van doordrongen en zouden hun slag slaan. Het zou de dag van deze jongens worden. De deelname van Ivo van Egmond droeg hier ook aan bij. Deze MKS topper zou hen het leven zuur maken. Niet voor niets een van de beste rijders in Nederland.
Vince Joseph reed vanuit de Second mee in de First en zou, dat verklap ik nu al, zijn promotie naar de First bewerkstelligen.
Jeroen van As zou weer laten zien dat je ondanks langzamere tijden toch veel rijders voor kunt blijven. Techniek en vechtlust kenmerken deze sympathieke rijder.

Race 1 was van meet af aan voor Kevin. Met Niels Mutser op zijn bumper ging het twintig minuten als een raket naar de finish. Spaceman zou een goede bijnaam voor Kevin zijn. Soepel zwevend over de baan kenmerken zijn rijden. Het ziet er rustig uit, maar hij is o zo snel.
Ivo volgde knap op drie. Achter hem ontstond een gat vanwege de heftige strijd in de groep van tien achter hem. Vince Joseph kwam hier het beste uit de strijd, net voor Jeroen, Niels Joseph en Annemarie Borgers.
Mede koploper in de tussenstand IKK Pim Speelman zou zijn dag niet hebben. Hij haalde alles uit de beschikbare karts maar zou telkens rond P10 blijven steken. Hij staat in het algemeen klassement nog op drie, maar voelt de hete adem van de anderen in zijn nek.

Bij de zwaargewichten ging de strijd volledig tussen de kampioenskandidaten Edgar Wurster en Marcel Kerkhofs. Marcel besliste de strijd in zijn voordeel.
Erik van den Hoogen reed naar drie bij de ZG.

In race twee pakte Kevin de kop, gevolgd door Ivo die Niels Mutser al snel te grazen nam.
Wat Kevin probeerde, hij kon niet voorkomen dat Ivo de aansluiting vond. Slimme rekenaar Kevin legde Ivo niets in de weg en volgde lekker tot aan de streep. Hij eindigde voor Jeroen en daar was het om te doen uiteindelijk.
Annemarie toonde vechtlust en reed naar vier als aanvoerster van een groep van vijf rijders. Niels Mutser, Edgar Wurster, Erik van den Hoogen en Niels Joseph maakten deze groep compleet. Een serieus gevecht van begin tot eind. Af en toe erg heftig, maar het bleef binnen de normen.

Pim Speelman voerde de rest van de rijders aan. Gewoon tien rijders die streden om P9 t/m P18. Pim besefte het belang van presteren in deze fase en won het op inzet van Vince Joseph. Het ligt zo dicht bij elkaar, dat je in race 1 nog op vier staat en in race 2 moet vecht voor P10.
En dat is IKK. Mede veroorzaakt door het uitgekiende promotie-degradatie systeem. En dat zal zijn beslag uiteindelijk moeten vinden in de juiste groepsindeling voor de laatste drie races. Dat wordt nog wat in de laatste fase van de IKK 2009.

Edgar Wurster en Erik van den Hoogen heb ik al genoemd als ZG. De derde plaats in deze groep ZG-ers was voor kampioen 2008 Marcel Kerkhofs.

Zowel Ivo van Strien, Joop van Grinsven als Annemarie Borgers, als Paul Bax bij de ZG vochten voor lijfsbehoud in de First. De prestaties na race drie waren zodanig dat hun plaatsen in gevaar zouden komen. Ik breek m’n hersens er nog over, maar neem begin volgende week de beslissing.

Race drie was de race van het blokken door Annemarie. Vanaf P7 blokte ze de rest, dus 11 rijders zodanig af dat er in deze groep weer allerlei, af en toe heftige acties en reacties plaatsvonden die we liever niet zien. Tuurlijk speelt adrenaline een rol, maar als ik een reactie zie op een rijder die niets met een eerste actie te maken heeft, dan plaats ik daar wel mijn vraagtekens bij. Komende races zal daar toch strak tegen opgetreden worden. Betreffende rijder(s), denk even goed na over de juistheid van je acties.
Het resulteerde er wel in dat we deze vorm van blokken in de toekomst niet meer toestaan.

Deze race was weer eens voor het teamtandem Jeroen van As en Kevin den Ouden. Laatstgenoemde rekende weer en ging wel erg opvallend neer door de punch die Jeroen uitdeelde.
Ivo moest genoegen met P3, maar kreeg de bevestiging van zijn toprijderstatus. Vince reed knap naar vier en stelde door zijn tijden promotie veilig. Niels volgde knap op vijf.
Hij werd op zijn beurt gevolgd door de eerste ZG Erik van den Hoogen.
Erik pakte door deze prestatie de winst bij de ZG. En dat was te merken. Luid juichend en gebarend over de finish. Mooi hoor.
Rijp voor promotie. Echter Erik rijdt te weinig races mee om te promoveren. Vanwege toevoeging van plaatsen in races boven 15 deelnemers zullen we Erik toch vaak in de IKK1 zien.

Edgar Wurster, Marcel Kerkhofs en terug van een race weggeweest Mark van den Anker streden om de overige ZG podiumplaatsen. Mark redde het net niet. Maar zijn plaats in de First stelde hij door deze prestatie wel veilig.

Nog even de rijder van de dag: Voor mij overduidelijk Rene Wegman. Topprestatie als een van de zwaarste rijders op een lastige ZG-baan

We hadden deze race echt ongeveer 10 ogen p.p. te kort, zoveel gebeurde er. Kan ook bijna niet anders met gewoon twaalf rijders als aan een touwtje. Uiteindelijk toch een bekroning van een heerlijke racedag, waaraan we nog lang, heel lang met veel genoegen zullen terugdenken.

Snelste raceronde; Sebastiaan Circkens; 39,410 sec.

Op naar de volgende race, alweer op een nieuwe IKK baan, ANAC Nijmegen, 20 juni 2009.

Tot dan.

De uitslag:

First Division

1    Kevin den Ouden         30    
2    Ivo van Egmond         26    
3    Jeroen van As         23    
4    Niels Mutser         21    
5    Vince Joseph         19    
6    Niels Joseph         17    
7    Erik van den Hoogen    ZG    15    31
8    Annemarie Borgers         13    
9    Edgar Wurster    ZG    12    26
10    Pim Speelman         11    
11    Marcel Kerkhofs    ZG    10    23
12    Quyen Nguyen    ZG    9    21
13    Joop van Grinsven         8    
14    Mark van den Anker    ZG    7    19
15    Ivo van Strien         6    
16    Dave Noija         5    
17    Peter van Dijk    ZG    4    17
18    Paul Bax    ZG    3    15


Second Division

1    Sebastiaan Circkens         27    
2    Paul Broekmeulen         21    
3    Richard Breker         15    
4    Niels Snoeck         13    
5    Malcolm Poppe         12    
6    Rick Debski         1    
7    Annelien Boutens         10    
8    Dirk Ahrens         3    
9    Victor Wunnink         1    
10    Brian Kroon         7    
11    Mark de Bruin         1    
12    Jeroen Feenstra    ZG    1    17
13    Rene Wegman    ZG    1    10
14    Rene Melenhorst    ZG    1    13
15    Arnaud Prins    ZG    1    11
16    Iwan Gerbes    ZG    1    12
17    Patrick van den Berg    ZG    1    8
18    Remco Vos    ZG    1    7

Totaalstand beide Divisies op basis van Snelste Tijden

1    Kevin den Ouden    IKK 1         39,540    39,950    40,200    119,690    30    
2    Sebastiaan Circkens    IKK 2         39,860    40,590    39,410    119,860    27    
3    Ivo van Egmond    IKK 1         40,260    39,670    40,050    119,980    26    
4    Jeroen van As    IKK 1         40,850    40,210    39,810    120,870    23    
5    Paul Broekmeulen    IKK 2         40,020    40,300    40,670    120,990    21    
6    Niels Mutser    IKK 1         39,840    40,560    40,630    121,030    21    
7    Vince Joseph    IKK 1         40,410    41,020    39,760    121,190    19    
8    Niels Joseph    IKK 1         40,500    40,320    40,990    121,810    17    
9    Richard Breker    IKK 2         40,740    40,360    40,850    121,950    15    
10    Niels Snoeck    IKK 2         40,780    40,230    41,100    122,110    13    
11    Malcolm Poppe    IKK 2         41,120    40,600    40,410    122,130    12    
12    Annemarie Borgers    IKK 1         40,790    40,070    41,340    122,200    13    
13    Annelien Boutens    IKK 2         40,200    40,860    41,190    122,250    10    
14    Brian Kroon    IKK 2         40,860    40,540    41,020    122,420    7    
15    Erik van den Hoogen    IKK 1    ZG    41,060    40,450    40,940    122,450    15    31
16    Edgar Wurster    IKK 1    ZG    41,110    40,510    40,880    122,500    12    26
17    Pim Speelman    IKK 1         41,260    40,820    40,500    122,580    11    
18    Dirk Ahrens    IKK 2         40,510    40,950    41,220    122,680    3    
19    Quyen Nguyen    IKK 1    ZG    40,570    41,750    40,550    122,870    9    21
20    Dave Noija    IKK 1         40,560    40,950    41,420    122,930    5    
21    Victor Wunnink    IKK 2         41,000    40,860    41,070    122,930    1    
22    Rick Debski    IKK 2         41,480    41,010    40,780    123,270    1    
23    Marcel Kerkhofs    IKK 1    ZG    40,880    41,470    41,050    123,400    10    23
24    Joop van Grinsven    IKK 1         41,530    40,710    41,290    123,530    8    
25    Ivo van Strien    IKK 1         41,160    41,040    41,500    123,700    6    
26    Mark van den Anker    IKK 1    ZG    41,250    41,410    41,070    123,730    7    19
27    Mark de Bruin    IKK 2         41,460    41,380    41,330    124,170    1    
28    Jeroen Feenstra    IKK 2    ZG    41,590    41,410    41,330    124,330    1    17
29    Peter van Dijk    IKK 1    ZG    41,900    41,430    41,590    124,920    4    17
30    Rene Melenhorst    IKK 2    ZG    41,760    41,700    41,520    124,980    1    13
31    Iwan Gerbes    IKK 2    ZG    41,490    42,680    41,340    125,510    1    12
32    Arnaud Prins    IKK 2    ZG    42,120    41,830    41,990    125,940    1    11
33    Rene Wegman    IKK 2    ZG    42,970    41,400    41,750    126,120    1    10
34    Paul Bax    IKK 1    ZG    42,350    42,320    41,490    126,160    3    15
35    Patrick van den Berg    IKK 2    ZG    42,980    41,990    41,980    126,950    1    8
36    Remco Vos    IKK 2    ZG    42,970    42,890    43,200    129,060    1    7

Laatst bewerkt door Casper (06-06-2009 19:40:27)


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 06-06-2009 14:52:34

Niels Mutser
Gebruikers
Van: Soesterberg
Geregistreerd: 19-06-2008
Posts: 92

Re: Verslag en uitslagen IKK race 6 Go Planet Enschede 30-05-09

Casper geschreven:

Dirk is een verhaal apart; Eerste race altijd scorend, tweede race minder, derde race idem. Conditie Dirk??

6    Niels Mutser    IKK 1         39,840    40,560    40,630    121,030    
18    Dirk Ahrens    IKK 2         40,510    40,950    41,220    122,680

ik had dezelfde karts als dirk, en als ik de tijden zo zie (en zo heb ik het ook ervaren trouwens) waren de 2e en 3e kart gewoon stukkie langzamer dan de eerste, dus denk dat het in dit geval niet helemaal met zijn conditie te maken had wink


moet zeggen, was opzich wel een leuke race, en vooral ook een erg gave baan vind ik smile enige wat ik raar vond tijdens race 3 was de gele vlag..... ik ga langzaam rijden zoals in de reglementen staat, maar na de gele vlag was de top 3 helemaal weg, en zat vince joseph opeens op mijn bumper..... Achteraf al nagevraagd en heb begrepen dat de meesten gewoonweg te hard reden, dus beetje appart dat daar verder nog niks van gezegd is, aangezien het wel degelijk een erg gevaarlijke situatie kan zijn.....

Laatst bewerkt door Niels Mutser (06-06-2009 14:55:01)

Offline

#3 06-06-2009 18:17:35

Kevin den Ouden
Gebruikers
Geregistreerd: 01-05-2008
Posts: 231

Re: Verslag en uitslagen IKK race 6 Go Planet Enschede 30-05-09

Niels, de gele vlag situatie gold alleen op het rechte stuk tot aan de bocht na de tunnel. Daarna mag je gewoon weer vol op je gas en je weg vervolgen. Sommige hebben dit misschien niet helemaal door maar in die bocht brandde namelijk geen gele lamp meer. Verder vond ik dat de karts ( op uitzondering van de snellere ) goed bij elkaar zaten alles reed zo'n beetje 40.3 - 4.40 gemiddeld.. Uitstekend!

Meerdere banen mogen hier natuurlijk een voorbeeld aan nemen!!


Met karten een fantastische toekomst tegemoet.

Offline

#4 06-06-2009 20:47:52

circkens
Gebruikers
Geregistreerd: 23-05-2009
Posts: 60

Re: Verslag en uitslagen IKK race 6 Go Planet Enschede 30-05-09

Idd die gele vlag was maar voor een stukje op de baan. ook dacht ik dat de nummer 1 zich moet aanpassen met snelheid en de rest moet volgen maar dat kan ik verkeed hebben bij het IKK. Karts waren idd erg goed op de snelste en de langzaamste na die ik beide heb gehad tongue

Kartbaan heeft het verder super gedaan en ik ben blij dat ik weer terug ben en het niveau een beetje aan kan smile

Laatst bewerkt door circkens (06-06-2009 20:48:31)

Offline

#5 06-06-2009 20:51:05

Niels Mutser
Gebruikers
Van: Soesterberg
Geregistreerd: 19-06-2008
Posts: 92

Re: Verslag en uitslagen IKK race 6 Go Planet Enschede 30-05-09

tjah, daar twijfelde ik dus ook in eerste instantie over, maar bij navraag bij de wedstrijdleiding wordt gezegd dat er door (bijna) iedereen te hard gereden wordt..... is mij toen verteld dat dit ook gezegd zou gaan worden, maar is dus nog niet gebeurd, en als ik het verkeerd deed (te langzaam) zou ik het ook best vinden, maar wil ik het wel graag duidelijk hebben dat ik me er volgende keer goed op aan kan passen wink

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices