#1 04-01-2010 17:28:30

Corné Snoep
Gebruikers
Geregistreerd: 05-11-2009
Posts: 9

Openingsrace KCR groot succes!

3 uurs race met de grote karts!

Ook met de grote karts hadden we een waanzinnige race! Uit verschillende streken kwamen ze om de opening bij te wonen! Teams uit Dordrecht, Middelburg, Goes, Ede en zelfs Belgie!

Voor deze race kozen we voor een one lap kwali! Ieder team kreeg een in- en outlap en in 1 ronde moesten ze een hele scherpe tijd neerzetten. De favorieten, Ivo voor IKM, Jodey voor Jave racing, Milou voor M&M en Ruben voor de Corpex Bluestar moesten het gaan laten zien. Ivo reed een scherpe tijd 40.85 en dat zonder te trainen! Ruben was net iets sneller 40.80 en toen kwam Wibi! Hij rijdt hard, maar zo hard in 1 rondje 40.65? heel knap! Jodey dook er vrolijk onderdoor met een 40.60, wat was het spannend. Toen Milou ging dacht iedereen dat zij wel de snelste zou zijn, maar met een 40.71 moest ze tevreden zijn met plaats 4! Jaja, plaats 4, want Niels liet voor het Crew team zien hoe het echt moet: 40.52 en wat waren ze blij! Shelby reed samen met Manon en haar vader en als gelegenheidsrijder kregen ze de steun van oud wereldkampioen Gregory Laporte. Shelby reed de minst snelle tijd en mocht vanaf achteren starten.

We begonnen de race met een rollende start! Deze verliep keurig netjes, zo kun je zien dat we te maken hebben met hele goede, slimme en snelle rijders! De Crew bleef nipt voor Jodey, die beiden een super snelle stint reden. Wibi bleef heel goed bij de top 2 en verloor heel weinig. Milou moest haar meerdere herkennen in Ruben en Ivo, 2 hele snelle jongens die meer podiumplaatsen rijden als niet! Het 2e team van Middelburg, met de jong Joeri deed het heel knap! Als 7e kwalificeren in zo'n sterk veld, knap hoor! Na 30 minuten begonnen we met de wissels, de team zaten nog erg dicht bij elkaar, zeker de top 5 verloren elkaar niet uit het oog! De 2e stint was ook heel erg goed, de tijden werden niet minder, integendel, sommige rijders gingen sneller en sneller! Doordat Jodey iets langer door had gereden kwam Dave op de 1e plaats terug op de baan.

Hij was iets sneller als Joost die voor de Crew was ingestapt! Kenny Geldoff die met Ruben reed kwam IKM voorbij. Ruben en Ivo hadden meerdere malen geswitched maar nu werd er verschil gemaakt. Mathijs stapte in voor Milou en na even wennen kwamen voor hun de snelle tijden. Langzaam kwam hij naar voor en pakte IKM en Kenny liet hem voorbij om zelf niet te veel tijd te verliezen. Door de wissels kwam Mathijs zelfs visueel op plaats 1 te liggen. Jeoren reed voor Wibi en ook voor hem was het even wennen, je neemt wel neens 20 kg mee! Toch kon hij hele goede tijen rijden en bleef hij in de top 5 rijden! Het team van RMK trainde voor de ARKC,maar voor deze mannen was het toch wel menens. Ze reden zo super constant, niet de snelste, maar wel de meest constante factor en daardoor bleven ze goed preseteren in de middenmoot! De tegenstand kwam van Marcel en Agnes Kouijzer die voor het team van Goes uitkwamen. De eerste stint verloor Agnes tijd, maar daarna pakten ze allebei de snelheid op en zette druk op RMK Daarachter waren het IKM second edition en bassie en Adriaan, Zo kunnen we de 2 mafkezen uit middelburg wel noemen. Bart jan en Joris wegen allebei veel meer dan de 75kg, maar rijden kunnen ze. Ook Poppe Ritel deed goed mee, maar malcolm kreeg een inhaalaktie van Joris te verwerken en probeerde nog iets te doen waardoor Joris achterste voor kwam te staan. Hij kreeg zwart en het was de enige zwarte vlag van de wedstrijd, er werd heel netjes gereden! Guido en Ad Junior hadden het moeilijk met gewicht, zo'n sterk startveld en da met die 20 kg, dat is toch wel even andere koek. Ze deden het heel netjes en veel belangrijker, ze genoten met volle teugen! Lsy Stond op zondagmorgen ineens op de lijst omdat het broertje van jodey, Mike Ungerer, ziek was. Zonder te trainen reden ze een prima wedstrijd, maar de rest ws gewoon te snel. Manon stapte in voor Shelby en zij merkte hoe lastig een wedstrijd kan zijn. Ze liet zich niet kennen en maakte er het beste van!

De 2e en 3e stint waren gewoon net zo goed als de 1e 2 stinten. De snelheid bleef super hoog en de teams gaven elkaar geen kadootjes! Milou Kwam door de stint van Mathijs als 3e op de baan. wederom had ze het lastig, maar ze reed wel constant. En weer was daar die dekselse Ruben die haar inhaalde! De Crew verloor wat tijd, het valt ook niet mee tussen al die snelle mannen en daarbij reden hun met 4 verschillende rijders, terwijl de meeste met 2 rijders reden! Ook Ikm naderde de mannen, maar ze gaven niet op! Wibi reed weer ijzersterk en jeroen reed een betere stint als de 1e en liet zien dat hij heel wat in zijn mars heeft! Ze bleven in de buurt van de top 5, maar moesten tevreden zijn met plaats 6 achter de Crew die toch werd verschalkt door IKM. RMK Zat op hun beurt op een halve ronde achter Wibi en Jeroen. Onopvallend en constant achter de top, heel knap gedaan! Na een minder begin reed Agnes en marcel de sterren van de hemel, een 8e plaats was het resultaat, toch even Goes op de kaart gezet! Onze clown en acrobaat werden 9e voor Poppe Racing die ondanks zwart toch maar even 10e werden. De 11e plaats was voor Guido en Ad Junior die deze weerste grote wedstrijd uitstekend presteerden, vergeet niet, jullie reden wel tegen de top van Nederland!. LSY werd 12e en de 13e plaats was voor IKM second edition, door een ongelukje en lastige wissels verloren ze wat tijd, anders hadden zeker hoger geeindgd! Last but not least waren het manon en Shelby die met vader een mooie lange en moeizame race hadden gereden. De achterstand was te groot om voor Gregory e sachterstand goed te maken!

Wie wie stonden er dan op he podium? Dave en Jodey waren gewoon verre weg de beste en werden verdiend 1e. Op de 2e plaats waren het Ruben en Kenny, Ruben 1 keertje gereden en Kenny had hier nog nooit gereden! Dan ben je dikverdiend 2e geworden voor M&M Racing. Milou en Mathijs waren toch wel de doodgeverfde favoriet! Totaal geen ervaring in races van 3 uur in teamverband, maar zo ongelooflijk snel! Ze hebben het toch maar mooi gedaan en staan terecht op het podium! Mathijs reed zelfs nog de snelste tijd van 39.46.

Het was een hele goede en snelle race met veel ervaring en hele snelle jongens en meiden. Het was ook voor veel rijders een hele ervaring, want de helft van de rijders waren nog heel jong en onervaren! Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als wijzelf en tot de volgende keer!

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices