#1 04-01-2010 17:30:02

Corné Snoep
Gebruikers
Geregistreerd: 05-11-2009
Posts: 9

Openingskraker met kids op Kart Centre Roosendaal

Zondag 3 januari organiseerde Kart Centre Roosendaal een racedag voor jong en oud! En het werd een grandioos succes!

Voor de kinderen organiseerden we een 100 rondenrace en voor de volwassenen een 3 uurs race. Beide wedstrijden waren volgeboekt en we moesten zelfs teams teleurstellen omdat er gewoon geen ruimte meer was.

100 ronden Kidsrace:

De jonge racers moesten al vroeg uit de veren. Ze moesten al om 08.30 uur aanwezig zijn, maar net na 08.00 uur kwamen de eersten al binnen lopen. Gezien het slechte weer duurde het wel even voordat iedereen binnen was, maar daarna konden we snel beginnen. We kregen een loting om te zien met welke kart ze de wedstrijd moesten rijden. Na de loting kregen ze een officiele briefing! Of ze er allemaal echt iets van mee hebben gekregen weten we niet, want ze zaten allemaal vol met zenuwen.

Toch begonnen ze vol goede moed aan de kwalificatie van 5 minuten en ze deden het fantastisch! Het team van KCR reed met Stijn en Ian, Stijn reed gelijk al heel snel! Toch kreeg hij heel goed tegenstand van het team van IKM (Indoor karting Middelburg), wat met 1 jong team mee deed, maar ook bij de volwassenen vertegenwoordigt waren! Ook het team van Kyle en Giovanni streden om de poleposition. Toch was het Stijn die het snelste was met 41.5. 2 tiende daarachter was het IKM die net 1 tiende sneller was als Kyle! Bradley en Robbert stonden heel sterk op plaats 4 voor Nino en Felix, die nog niet zo lang kartlessen hebben! Heel knap gedaan jongens! Jordy en Xander stonden op plaats 6 voor JaJo racing. Een gelegenheidsteam vanuit de Minibike! Zij stonden op hun beurt weer voor de Schutties, jonge knullen die met regelmaat komen karten, maar er dan toch wel achter komen dat de andere jongens wel heel erg snel zijn!

De start veliep heel netjes, alleen Nino verloor wat plaatsen die hij later weer een beetje goed kon maken. Stijn en Tom van IKM reden samen weg van de rest. Kyle kreeg geduchte tegenstand van Bradley en niet ver daarachter zat Jordy die even moest wennen! JaJo en de Schutties maakten er onderling een leuke strijd van, ze waren dus niet de snelste, maar ze vonden het waanzinnig gaaf! Na de wissels bleef het spannend, Ian was iets sneller als Giovanni van IKM. De Giovanni van het team met Kyle stapte in en liet zien dat ook een 7 jarig ventje heel snel kan zijn. Hij maakte iets verschil goed en zo zat de top 3 nog steeds dicht bij elkaar! Robbert was e constante factor, hij reed heel strak zijn rondjes en bleef maar in de buurt van Giovanni! Xander zit ook nog niet zo lang op les, hij reed met Jordy, maar hij deed er totaal niet voor onder! Zo ook Felix, wat ging hij goed, zeker in zijn 2e stint, hij was één van de snelsten op de baan, heel erg goed!

Bij de volgende wissels kon je zien dat conditie een rol ging spelen. Logisch, ze zijn nog zo jong! Zelfs Stijn had het even moeilijk, hij had zo goed gereden, maar ook heel erg lang, daardoor had hij het lastig in zijn 2e stint! Toch ging hij er voor en wist zijn plaats goed te behouden ten opzichte van Tom van IKM. Kyle kreeg zijn kart beter onder controle, maar moest de teams van KCR en IKM laten gaan. Bradley bleef het Kyle moeilijk maken, maar Kyle kon toch wat verschil maken! Nino ging ook sneller als zijn 1e stint en zo zie je dat zelfs in een race dat je nog heel veel kan leren! Daarachter bleef het een feest, het was een genot om te zien hoe de onervaren kartertjes hun tanden in het stuur beten om maar sneller en sneller te gaan. De laatste wissel was gekomen, wat zou de uitslag worden? KCR bleef aan kop, Ian maakte weer verschil en reed de snelste rondetijd 40.3. IKM werd heel knap 2e en Giovanni en Kyle werden 3e. Net buiten het podium waren het Nino en Felix die en heel sterk team vormden. 5e werden Bradley en Robbert. Wie won er dan van de gelegenheidsteams? De Schutties presteerden het om de strijd te winnen, zij eindigden als 7e voor JaJo Racing.

Ieder team kreeg een beker met een zakje snoep er in verwerkt, de podiumgangers kregen en extra beker en iedereen was dolblij met de prijs!

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices