#1 12-03-2010 13:32:12

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag en uitslag ARKC race 3 Coronel Huizen 07-03-10

cpoint.jpg
   
arkc.jpg

Op zondag 7 maart 2010 waren we met de ARKC, het NK indoorracing voor teams, te gast bij Coronel Kartracing in Huizen. Race 3 van de ARKC stond op de agenda en we hadden er zin in.

De avond ervoor hadden we nog bericht gekregen van Rob Knecht dat de jongens tot in de late uurtjes bezig waren geweest en dat een mooie groep van 15 karts op ons stond te wachten.

Dat was natuurlijk fijn om te horen. Een teken dat de jongens van Coronel het indoorracen hoog op de agenda hebben staan. Gedurende de race bleek dat de karts overwegend goed aan elkaar gewaagd waren. Een compliment voor het personeel is op zijn plaats. Bij deze.

De elf teams kwamen mooi op tijd binnen. De tijd tot aan de briefing is voor ons altijd heel interessant. Observering van rijders toont telkens weer de heerlijke spanning die een race met zich mee brengt. Iedere rijder heeft zo zijn eigen manier om zich te focussen op de race. Strak gezicht, afzondering en concentratie bij de ene rijder, terwijl een andere schijnbaar losjes de spanning van zich af praat. Unaniem waren we erg benieuwd wat deze dag de teams zou brengen. En dat werd uiteindelijk een zeer verrassende spannende race.

Na de loting en de strakke briefing van Edgar kon een aanvang worden gemaakt met de kwalificatie, waar de eerste verrassing zich al aandiende. Paul Broekmeulen zette namens Henries Place de snelste tijd en stond trots op pole, net voor een ander jong team, Two Mili's. Er wordt duidelijk aan de boom geschud door de jongelingen in de ARKC. De gevestigde orde moet er voor gaan, hegemonie is niet meer aanwezig. En zo vonden we Kevin den Ouden namens Primera terug op drie, net voor Sander van Os van R en S Racing. Sander is hier op zijn thuisbaan erg snel, evenals teamgenoot Ralf van der Grift. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

Kampioen 2009, Racelijn.nl-Mechanica vertrok pas vanaf P5. Ze zouden het lastig krijgen vandaag.

De drie zwaargewichtteams vulden gebroederlijk de drie laatste plaatsen. Fijn dat Qurius Motor Sports weer aanwezig is. Ze zouden het meteen goed doen vandaag, vader en zoon Stienen en Remco Vos.

Die Paul Broekmeulen ontpopt zich als een sterke rijder. Sloeg hij recent in de IKK al vet toe, vandaag vertrok hij echt als een speer van pole. Hij en teamgenoot Jorg van den Oever hadden zich tot doel gesteld in 2010 een ARKC race te gaan winnen. Een hoog gesteld doel, realiseerbaar?

De eerste klap was in ieder geval voor hen.
De Two Mili's, rijder Marcel Kouijzer, handhaafde zich knap op twee. En dat was niet makkelijk met een aandringende Pim Speelman en Ralf van der Grift. Marcel sloeg heel sterk een klein gaatje.

Opvallend die eerste stint was het rijden van alweer zo'n jongeling, Kees van der Wal in team Karrera.net. Wat haalde hij een aantal keren mooi in. Kevin viel iets terug, werd achtereenvolgens gepakt door Pim, Ralf en Kees en ging wisselen vanaf de zesde positie.

RN Racing had in de persoon van Nick Blaauw een goede rijder, die bekeken en strak sturend op zeven rondging en het aardig aan de stok had met Q-Tox en Carpe Diem.

Q-Tox en Carpe Diem worden met de race sterker. De teams liggen in totaal zo dicht bij elkaar. Gewoon een genot om te zien en mee te maken.

Na de wissel van rijders en karts was het R en S Racing dat opschoof naar twee ten koste van Two Mili's. Two Mili's had het zwaar en viel terug naar vijf. Brian Kroon was de slag namens Primera aan gegaan en stootte door naar plaats vier, kort achter Jorg Aldenhuijsen, die alle zeilen bij moest zetten om de snelle jongeling voor te blijven.

Coronel is een heerlijke uitdagende baan. Lijkt makkelijk, maar is dat niet. Uitremacties te over, mooie inhaalacties op de fly -over, het was er allemaal vandaag.

Na de goede prestatie van Kees was het helaas Karrera dat de enige pech van de dag te verwerken kreeg. Sebastiaan Sterk viel terug naar plaats negen. Het typeert de rijders van het team, sorry Laura rijders en rijdster van het team, dat er niet wordt gemekkerd, maar daarentegen vol concentratie door wordt gegaan in de jacht op een goede klassering.

Zo halverwege de race tekende zich datgene af, dat vooraf weinigen voor mogelijk hielden. Henries Place loopt uit. R en S Racing was het even gelukt om de kop over te nemen, maar de twee Brabantse mennekes sloegen meteen terug. Vandaag had er in hun ogen maar 1 team recht op de kop en dat waren zij. Zelfbewust op en buiten de baan werd dit uitgedragen. R en S settelde zich op twee, telkens met uitzicht op de kop, maar telkens ook net niet.

Achter Ralf en Sander waren het Racelijn.nl en Primera die de slag met elkaar aangingen. Heat na heat, ronde na ronde. Wat resulteerde in steeds snellere tijden.

Op een gegeven moment reden zowel Henries Place als R en S Racing binnen een enkele ronde een identieke snelste tijd van de dag, 32,13 sec. Lange tijd zag het er naar uit dat deze tijd zou blijven staan. Maar dan is er weer Jorg Aldenhuijsen die in zijn jacht op de twee koplopers een supertijd van 32,07 sec. realiseert en daarmee het extra punt voor de snelste tijd pakt.

Two Mili's lag lang, heel lang op vijf. Quinten Schnitzler en Agnes Kouijzer vormen met Marcel Kouijzer een talententeam dat er zal gaan komen. De overstap van de NCC, waar het team alleenheerser was, naar de ARKC valt niet mee, het niveau is beduidend hoger, maar het team komt er wel. Voor mij was Agnes degene die gewoon superstrak reed. Een lust voor het oog, mooie rijstijl, aanvallend, snel.

Maar, RN Racing had de smaak te pakken. Nick Blaauw en maatje Ryan Born hadden hun eerste races wat pechen moesten net als Two Mili's komende vanuit de NCC duidelijk even wennen aan de ARKC. Nick en Ryan zaten in het goede ritme en hielden de blik omhoog gericht. Toen Agnes uiteindelijk een mindere kart kreeg was het RN dat met volle inzet het gat wist te dichten. En vervolgens was er voor Agnes geen houden aan. Er op en er over en naar P5. Een topprestatie. RN Racing's eerste doel werd bereikt. Een plek bij de eerste vijf.

Karrera, Carpe Diem en Q-Tox hadden elkaar gevonden. Zowel Tim Porter als Mark Janssen zijn sterke rijders. Carpe Diem is hun mooie teamnaam. En ze plukten de dag. Karrera en Q-Tox werden via een sterke eindsprint aan de zegekar gebonden, een mooie zevende plek werd hun deel.

Karrera zag na de pech de inzet beloond worden. Kees, Laura en Bas streden tot de laatste meter en wisten Q-Tox voorbij te steken in de strijd om plaats acht.

Q-Tox reed sterk onder aanvoering van Jerfaas van Sijll. De jongens gingen als de brandweer en vlogen naar de overwinning bij de zwaargewichten. Net voor RMK dat een moeilijke dag beleefde. Inzet is er genoeg bij de kampioenskandidaten, maar het lukte niet om Q-Tox bij te blijven. RMK troefde wel Qurius af. Willem Stienen maakte in het begin enkele kleine foutjes en verloor de aansluiting. Deze werd wel terug gevonden door de geweldige inzet van het team met Johan en Remco, maar meer dan de derde plaats bij de ZG zat er nu niet in.


Het verslag verraadt de afloop al een beetje. In de laatste heat was er veel spanning opgebouwd. R en S kwam met een sterke Sander van Os ronde na ronde, seconde na seconde dichter bij Henries Place. Jorg van den Oever maakte geen fouten en bleef geconcentreerd doorgaan. Uiteindelijk bleven er acht seconden over van de ronde voorsprong. Maar daar maalde niemand om in het Henries Place kamp. De overwinning was voor hun. Het jaardoel nu al bereikt. Wat een heerlijk gezicht die glunderende gezichten en misschien nog wel belangrijker, alle oprecht gemeende felicitaties van hun collega racers. De ereronde was voor hen.

p.php?a=UUFRTyMyPSYqYHtlPzM3Jzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1268138365
Nummers 1 Henries Place (re) en R en S Racing (li) na afloop van de spannende race

Het podium werd verder bezet door R en S Racing en Racelijn.nl-Mechanica. Even slikken voor de kampioenen, maar top voor de neutrale toeschouwer dat dit sterke team de nodige tegenstand heeft gekregen.

Het kampioenschap is nog lang, maar dan ook nog lang niet beslist.

Na afloop de bekende prijsuitreiking met Champagne en de nieuwe mooie bekersets.
Een hoogtepunt van de dag wordt toch wel de verkiezing van rijder van de dag. Nu was het de beurt aan Paul Broekmeulen (rijder van de dag in Eindhoven) om zijn keuze bekend te maken. Hij koos als rijder van de dag Sebastiaan Sterk vanwege het sterke optreden,zowel rijtechnisch als mentaal, na tegenslag. Een keuze waar iedereen zich duidelijk in kon vinden.

p.php?a=UUFRTyMyPCEqYHtlPzM3Jzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1268138366
Rijder van de dag Sebastiaan Sterk, team Karrera.net

Verder was de aanmoedigingsprijs voor Kees van der Wal vanwege zijn geweldige inzet en mooie inhaalacties.

We kunnen niet wachten tot de volgende race.
De eerste outdoorrace op Kartbaan Oldenzaal, waar we op zondag 11 april te gast zijn voor race 4.
We racen met de 270 cc karts, er zijn nog plaatsen beschikbaar. Tot dan

De uitslag:
1. Henries Place 30
2. R en S Racing 26
3. Racelijn.nl-Mechanica 24 (Snelste ronde)
4. Primera Racing 21
5. RN Racing 19
6. Two Mili's 17
7. Carpe Diem 15
8. Karrera.net 13
9. Q-Tox 12     ZG 1 30
10. RMK Racing 11 ZG 2 27 (Snelste ronde ZG)
11. Qurius Motor Sports 10 ZG 3 23

p.php?a=UUFRTyMyPSQqYHtlPzM3Jzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1268138365
Podium ZG klassement vlnr Qurius en RMK, winnaars Q-Tox misten de prijsuitreiking vanwege verplichtingen

p.php?a=UUFRTyMyPCIqYHtlPzM3Jzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1268138366
Podium ARKC 3 Coronel Huizen: 2. RenS Racing  - 1. Henries Place - 3.Racelijn.nl


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 13-03-2010 16:54:44

RMK Kevin
Gebruikers
Van: Capelle a/d IJssel
Geregistreerd: 16-05-2008
Posts: 50
Website

Re: Verslag en uitslag ARKC race 3 Coronel Huizen 07-03-10

Casper geschreven:

Gedurende de race bleek dat de karts overwegend goed aan elkaar gewaagd waren. Een compliment voor het personeel is op zijn plaats. Bij deze.

Nou Casper, wij hebben toch echt 3 karts gehad die beduidend minder waren. En dan heb ik het over 0,5 - 1,0 seconde!!! En dit ligt niet zozeer aan ons. Kijk naar Two Milli's een fantastische 2e plek in de kwalificatie, maar die mochten gelijk na ons wisselen en kregen dus ook 3 slechte karts, resultaat: 4 plekken teruggevallen. Carpe Diem mocht voor ons wisselen en die begonnen ook niet al te best.

Ik wil niet beweren dat we anders hadden kunnen winnen of dat we veel beter hadden gefinished, maar de lol gaat er snel af als je met een te langzame en kromme kart rijdt.

Laatst bewerkt door RMK Kevin (13-03-2010 16:55:12)

Offline

#3 15-03-2010 13:05:30

TerrorTosti
Gebruikers
Van: Deventer
Geregistreerd: 03-01-2010
Posts: 264
Website

Re: Verslag en uitslag ARKC race 3 Coronel Huizen 07-03-10

Bij de IKK was dit ook het geval in Huizen, Coronel mag zijn kartjes wel wat beter onderhouden.

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices